NEPRIJATELJSKO OKRUŽENJE

UFC-ova zvijezda napadnuta elektrošokerom

27.04.2012 u 08:41

Bionic
Reading

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana UFC potvrdio da će u ringu po drugi puta snage odmjeriti prvak Anderson Silva i izazivač Chael Sonnen organizatorima je odmah postalo jasno da će imati velikih problema s osiguranjem

Amerikanac nije omiljen lik u Brazilu. U svojim intervjuima i postovima na društvenim mrežama često je vrijeđao aktualnog prvaka u srednjoj kategoriji, a kada je njihov meč napokon dogovoren, postalo je jasno da Sonnena na UFC-u 147 očekuje pakao. Naime, borilački spektakl se prvotno trebao održati u Rio de Janeiru na nogometnoj areni Joao Havelange.

No, zbog toga što se u isto vrijeme u brazilskom gradu održava konvencija Ujedinjenih naroda, što uzrokuje probleme oko smještajnih kapaciteta, osiguranja i drugih organizacijskih stvari vezanih uz borbu odlučeno je da se UFC 147 premjesti u Belo Horizonte (23. lipnja), dok je okršaj Silve i Sonnena prebačen na UFC 148 u Las Vegasu (7. srpnja).

Sonnen će tako u revanš krenuti u manje neprijateljskom okruženju kakvo bi ga dočekalo u Brazilu, ali Amerikanac je već osjetio bijes Silvinih fanova.

Na novinskoj konferenciji koja je održana ovog tjedna u Rio de Janeiru dogodio se incident o kojem je progovorio predsjednik UFC-a Dana White. On je ispričao kako je bez obzira na veliko osiguranje i činjenicu da su na mjesto sastanka s medijima stigli helikopterom Sonnen nastradao.

U kaosu kojem su kumovali i nasrtljivi reporteri netko je iskoristio priliku te je elektrošokerom u obliku olovke stresao Amerikanca.