FLORIDA PROPUSTILA ŠANSU

Devilsi dobili u produžetku i izborili sedmu utakmicu

25.04.2012 u 09:30

Bionic
Reading

Pobjeda Devilsa bila je svakako zaslužena jer su napadali gol gostiju gotovo trostruko više negoli oni njihov. Odnos udaraca u okvir gola bio je 42-16 za domaćine

Tri para prvog kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji NHL lige otišla su u sedmu utakmicu. Posljednji je onaj između trećepostavljenih Florida Panthersa i šestopostavljenih New Jersey Devilsa.

U utorak su na svom ledu Devilsi slavili 3:2 pogotkom Travisa Zajaca u šestoj minuti produžetka. Vodili su domaći 2:0 pogocima Stevea Berniera i Ilje Kovaljčuka, no Floriđani su do sredine utakmice uspjeli izjednačiti preko Krisa Versteega i Seana Bergheima.

Osim ključnog pogotka, Zajac je dodao i asistenciju kod prvog pogotka na utakmici. Zaradio je time centar Devilsa epitet igrača utakmice.

Pobjeda Devilsa bila je svakako zaslužena jer su napadali gol gostiju gotovo trostruko više negoli oni njihov. Odnos udaraca u okvir gola bio je 42-16 za domaćine.

Posljednja utakmica serije igra se u četvrtak u Sunriseu. Florida ima priliku doseći prvi prolaz u doigravanju od 1996. godine, a New Jersey prvi put nakon tri godine ispadanja u prvom krugu zaredom.

U sedme su utakmice također otišli dvoboji između Bostona i Washingtona odnosno New York Rangersa i Ottawa Senatorsa.