ČEKA IH JUG

Primorje potopilo Mladost i ušlo u finale

22.04.2012 u 22:36

Bionic
Reading

U finalu ovogodišnjeg vaterpolskog prvenstva Hrvatske igrat će riječko Primorje EB i dubrovački Jug CO. Riječani su u dva dana dva puta na svojoj Kantridi svladali Mladost i stoje na putu Dubrovčanima koji traže 50. trofej u svojoj slavnoj povijesti

Pravo nastupa u finalu Jug je ostvario nakon dvije uvjerljive pobjede nad splitskim Mornarom BS, dok su Primorjaši isto ostvarili nakon tri utakmice u kojima su sa 2:1 u pobjedama bili bolji od zagrebačke Mladosti.

Odlučujuću pobjedu Riječani su ostvarili večeras u 'majstorici', nakon pobjede Mladosti nakon peteraca u Zagrebu i jučerašnjih 8:7 za Primorje u Rijeci. Večeras je Primorje slavilo s 8:6 (2:1, 2:0, 2:3, 2:2) i time po treći puta izborilo plasman u finale prvenstva Hrvatske.

Golove za Primorje postigli su Garcia(3), Denes Varga(2), te Krapić, Muslim i Šetka po 1, dok su strijelci ja Mladost bili Malarach(2), K. Milaković, Hinić, Radu i Živković po jedan.

Prva finalna utakmica igra se već u srijedu, 25. travnja, u Rijeci i sudit će je Capuletti i Montechi iz Italije, a uzvrat se igra iduće subote u Dubrovniku. Naslov prvaka Hrvatske osvojit će momčad koja prva ostvari tri pobjede, a eventualna peta utakmica igrala bi se na bazenu u Gružu, jer je Jug u regularnom dijelu prvenstva izborio prvo mjesto.