ATP RIM

Čilić i Karlović u 2. kolu Rima

27.04.2009 u 21:00

Bionic
Reading

Marin Čilić i Ivo Karlović uspješno su započeli turnir u Rimu. Čilić je pobjedom nad Cipollom osigurao prolazak u drugo kolo turnira, a isto je uspio i Ivo Karlović pobijedivši Hernycha

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo velikog ATP turnira u Rimu. U susretu prvog kola je za sat i 20 minuta svladao Talijana Flavija Cipollu sa 6:2, 6:2. U tjednu u kojem je ostvario rejting karijere na ATP listi, Marin Čilić izvrsno je otvorio i jaki turnir u Rimu. Mladi Mostarac je bez problema prošao u drugo kolo ATP turnira svladavši sa 6:2, 6:2 domaćeg tenisača Flavija Cipollu i nanijevši mu i drugi poraz u oba međusobna dvoboja.

Čilić je dvaput u svakom setu oduzeo servis svojem protivniku, ne ostavljajući mogućnost Talijanu da mu uzvrati. U drugom kolu Čilić će igrati protiv Belgijanca Christophea Rochusa.

Ivo Karlović je nakon dva sata borbe pobijedio češkog kvalifikanta Jana Hernycha sa 4:6, 6:4, 6:2. Nakon gubitka prvog seta, Karlović je napravio potpuni preokret. U drugom i trećem setu hrvatski tenisač je odlično servirao, zabio je 14 od ukupno 16 aseva. Također, njegov protivnik je u ta dva seta imao ukupno dvije prilike za break.

Karlović u sljedećem kolu ide na drugog igrača svijeta Rogera Federera, protiv kojeg ima samo jednu pobjedu i sedam poraza. Ove godine igrali su Indian Wellsu, a Federer je slavio sa 7:6, 6:3.