SAZNALO SE

Otkriven slogan olimpijskih igara u Londonu

18.04.2012 u 17:24

Bionic
Reading

Organizatori ljetnih olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u Londonu otkrili su u srijedu slogan tog najvećeg sportskog natjecanja koje će biti svečano otvoreno za sto dana 27. srpnja, a on glasi: 'Inspiracija za generaciju'

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge je izjavio kako je uvjeren da će Igre u Londonu 'inspirirati cijelu jednu generaciju'.

'Uvjeren sam da će Velika Britanija biti na visini ovog sportskog događaja i da će sve toplo dočekati', kazao je.

'Očekivanja su velika i mi vas nećemo razočarati', obećao je predsjednik organizacijskog odbora (Locog) Sebastian Coe. London je spreman 'primiti svijet ovo ljeto', dodao je.

U srijedu će se u Londonu održati različite priredbe, među kojima i svečanost na otvorenom koja će okupiti sportaše i umjetnike iz istočnog dijela glavnog grada Velike Britanije na Trafalgar Squareu.

U priopćenju objavljenom u srijedu Locog je inzistirao na tome da su testiranja provedena na 31 od 42 olimpijskih lokaliteta prošla sa zadovoljavajućim rezultatom.

Osim toga, u srijedu u olimpijskom vodenom centru održavaju se kvalifikacije za sinhronizirano plivanje na kojem sudjeluje 160 plivača iz 34 zemlje.

Na igrama koje traju od 27. srpnja do 12. kolovoza okupit će se 10.500 sportaša i oko 7.500 članova tehničkih ekipa.