PORAZ U DVA SETA

Berdych izbacio Čilića s turnira u Monte Carlu

18.04.2012 u 16:19

Bionic
Reading

Hrvatski tenis ostao je bez svog predstavnika na turniru u Monte Carlu. Nakon Ljubičića i Dodiga, od turnira se oprostio i Marin Čilić kojeg je svladao Čeh Tomaš Berdych

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 3. kolo velikog ATP turnira u Monte Carlu, u susretu 2. kola bolji od njega bio je Čeh Tomaš Berdych sa 7-6 (3), 6-1 nakon sat i 42 minuta igre. Bio je ovo peti međusobni susret Čilića i Berdycha i četvrta pobjeda češkog igrača.

Ključnim se pokazao prvi set u kojemu je Čilić spasio čak sedam set-lopti, ali ga je svejedno izgubio. Berdych je brzo stigao do prednosti od 5-2, te je prilikom servisa za set imao 40-0. No, tada je Čilić zaredao s nekoliko odličnih udaraca s osnovne linije koji su mu donijeli 'break'. U sljedećoj igri Čilić je bio suočen sa 0-40 na svoj servis, odnosno nove tri vezane set-lopte za Berdycha. Uspio se izvući i iz te situacije, a zatim i spasiti još jednu prednost Čeha za smanjenje na 5-4. U sljedećoj je igri još jednom oduzeo servis Berdychu i stigao do poravnanja.

U 'tie-breaku' rezultat je bio izjednačen do 3-3, a tada je Čilić nekontrolirano izbacio jedan bekhend u aut i tako ponudio Berdychu novu priliku, a Čeh ju je tog puta i iskoristio.

U drugom setu Berdych je ponovno brzo stigao do dva 'breaka' prednosti, no za razliku od prve dionice ovoga puta nije dopustio našem prvom 'reketu' povratak u igru.