AKROBATSKI ROCK'N ROLL

Ana Silaj i Alen Mikić osvojili 37 zlata u 38 nastupa

17.04.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Posljednji uspjeh Petrinjci, inače vodeći na svjetskoj rang-ljestvici, postigli su na Svjetskom juniorskom kupu u Ljubljani

Ana Silaj i Alen Mikić, članovi petrinjskog Megarocka, kluba u akrobatskom rock'n'rollu, koji su prije mjesec dana osvojili naslov europskih prvaka, pobijedili su i u kategoriji starijih juniora na prvom natjecanju za Svjetski kup, što je u Ljubljani okupio ukupno 250 parova (56 u konkurenciji starijih juniora).

Ana i Alen počeli su svoje nastupe u Ljubljani još u izlučnim kolima. Više nema nositelja u juniorskoj konkurenciji, a od tog pravila nisu izuzeti ni vodeći na svjetskoj rang-ljestvici Ana Silaj i Alen Mikić. Dakle, na svakom natjecanju kreću od početka.

'U finalu, u nadmetanju sa tri mađarska, jednim francuskim i tri ukrajinska para, Ana Silaj i Alen Mikić bili su besprijekorni, što je naposljetku sudački žiri pravedno ocijenio dodijelivši im prvo mjesto', obavještava Denis Lilih, koji sa suprugom Ana-Marijom vježba petrinjske dragulje.

Ana i Alen zajedno plešu akrobatski rock'n'roll pet godina. Dosad su nastupili na 77 natjecanja, medalje su osvajali 66, a prva mjesta 60 puta.

'Podaci o njihovim dosezima', podvlači Denis Lilih, 'još su impresivniji u posljednje dvije godine. Plesali su na 38 natjecanja i na svakom su osvojili medalje, a zlatne čak 37 puta. Oni su doista fenomen ne samo akrobatskog rock'n'rolla'.

Ana Silaj i Alen Mikić zaljubljenici su u akrobatski rock'n'roll, a nikad se ne opterećuju odličjima.
'Nije na nama da sudimo', ističe Ana.

Ona i Alen žele uvijek samo jedno: otplesati onako, za gušt, najbolje što mogu, zahvalni trenerima na poduci i ostalima na potpori.