ISINBAJEVOJ 'DOSTA'

Svjetska rekorderka povlači se za dvije godine

17.04.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (29), peterostruka svjetska prvakinja i dvostruka olimpijska pobjednica, najavila je svoje umirovljenje za dvije godine

'Kada sam na zaletištu, uvijek si mislim: O Bože kako je to lako. Zašto tako ne može biti cijelo vrijeme?. Ali čim siđem s podija, dođe mi pomisao: O kako sam umorna za treninge', rekla je Isinbajeva za laureus.com.

'Odlučila sam da ću skakati još dvije godine i onda se umiroviti. Treninzi postaju teški. Svake godine tijelo je starije i postaje sve teže i teže pripremiti se za natjecanje. Uživam u natjecanjima više nego ičem drugome', dodala je Ruskinja koja je u ožujku na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu okončala trogodišnji post u osvajanju zlatnih medalja.

Naime, posljednje veliko zlato prije svog četvrtog na dvoranskom SP-u osvojila je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

'U Londonu ću ja sama sebi biti najveća suparnica jer znam koliko visoko mugu skočiti i znam da je ta visina skoro nemoguća za moju konkurenciju', dodaje Isinbajeva, čiji svjetski rekord na otvorenom iznosi 5.06 metara.

'Moj trener kaže da imam potencijal za 5.10 metara i više, stoga mislim da uz sadašnje pripreme mogu ići preko 5.10.'