TURNEJA

Izložba Olimpijski park stigla u Hrvatsku

17.04.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Izložba Queen Elizabeth Olympic Park (londonski Olimpijski park) je stigla u Zagreb i uskoro kreće na turneju po Republici Hrvatskoj. Uz žitelje glavnog grada, stanovnici Osijeka, Slavonskog Broda, Karlovca, Rijeke, Zadra, Splita i Hvara će moći vidjeti izložbu Olimpijskog parka. Izložba ostaje u Republici Hrvatskoj sve do 5. svibnja.

Cilj ove izložbe je približiti Olimpijski park što većem broju Europljana. Maketa parka detaljno prikazuje svu infrakstrukturu i sva borilišta na kojim će se održavati natjecanja. Olimpijski park je istovremeno i najveći regeneracijski projekt u Europi.

Mnoge inovacije u izgradnji londonskog parka prezentiraju sposobnosti britanskih arhitekata i urbanista, a vidljive su na ovoj izložbi. Izložba također promiče koncept 'održivost kao nasljedstvo'.

Prva destinacija izvan Zagreba je Osijek. Izložba će biti postavljena od 19. do 21. travnja u lokalnim školama, u HNK Osijek i u trgovačkom centru Avenue Mall.

U školama će predstavnici Britanskog veleposlanstva održati prezentacije o vrijednostima i povijesti Olimpijskih igara te prigodne kvizove za djecu.

Izložba u Hrvatsku stiže nakon sličnih turneju po susjednim zemljama poput Austrije, Republike Češke, Slovačke i Mađarske.

Program

19.-21. travanj – Osijek
23. travanj – Slavonski Brod
24. travanj – Karlovac
25.-26. travanj – Rijeka
27.-28. travanj – Zadar
1.-2. svibanj – Hvar
3.-5. svibanj – Split