Plesni klub Lana

Najbolje u Europi, a nemaju novca za put za SP u SAD-u

16.04.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Lanice okupljaju članice iz Sesvetskog Kraljevca, Sesveta, Soblinca i Sesvetskih Sela te Dugog Sela

Gdje god se pojave, tu zablistaju; gdje god nastupe, izazivaju oduševljenje; kad se natječu, uvijek osvajaju vodeća mjesta. Takve su članice Lane, kluba za ritmiku, jazz dance i showdance te cheerleading (navijanje) i pom-pon ples. Dvorana 2 Sportskog doma na prvom natjecanju za Kraljevski kup odjekivala je od pljeska, cike, vike i radosnih ushita nakon nastupa Lanica u svim dobnim skupinama. One doista znaju razgaliti gledatelje svojim plesnim umijećima, maštovitom odjećom i nesvakidašnjim vještinama.

Klub Lana osnovan je 2006., a njegove članice vježbaju u istočnom dijelu Zagreba (Sesvetskom Kraljevcu, Sesvetama, Soblincu i Sesvetskim Selima) te u Dugom Selu.
Lana Hukman, osnivačica kluba i trenerica, jedina je hrvatska međunarodna sutkinja u cheerdanceu i cheerleadingu. Osim Lane Hukman, u klubu Lana mlađahne članice vježbaju još natjecateljice i odlične učenice drugog razreda gumnazije Iva Hukman, Ivana Minauf i Katarina Balog-Matak te Lucija Prlić i Ivica Čuljak, ujedno i kondicijski trener.

Na Europskom prvenstvu u Parizu 2011. Iva Hukman i Katarina Balog-Matak bile su prvakinje u dva para, u cheerdanceu i jazz cheerdanceu. Istodobno, Lanine članice na tom najvažnijem kontinentalnom natjecanju u formacijama su osvojile dva srebra: jedno u cheerdanceu, a drugo u jazz cheerdanceu. U formacijama su nastupile Iva Hukman, Ivana Minauf, Katarina, Valentina i Mihaela Balog-Matak te Matea Tečić, Ema Dojčinović, Karla Ledić, Magdalena Mikanec i Ana Krapec.
Pariškim uspjesima Lanice su ostvarile pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali su ostale kod kuće jer nisu imale novca za put na najveću svjetsku smotru.

Unatoč tome, svejedno vježbaju sa žarom koji razbuktava i najnepokretnije i najnepoduzetnije. Još ne znaju hoće li sakupiti novac za put na svibanjske kvalifikacije u Njemačkoj za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. Jednako tako ne znaju hoće li otputovati i na Europsko prvenstvo u Amsterdamu, koje će se održati 30. lipnja i 1. srpnja. A na tom prvenstvu brane dva zlata i dva srebra!
Usput, sve su veći izgledi da cheerleading uskoro postane i olimpijski sport.