PREJAKA WOZNIACKI

Martić ostala bez finala Kopenhagena

14.04.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Kao i lani, Petra Martić je zaustavljena u polufinalu WTA turnira u danskom Kopenhagenu. Ovaj puta je bolja bila domaća predstavnica i 1. nositeljica Caroline Wozniacki sa 6-3, 6-2

Identičnim rezultatom kao i prije dvije godine na istom turniru nekadašnja prva igračica svijeta, a sada 6. na WTA ljestvici, izborila je finale lako pobijedivši najbolju hrvatsku tenisačicu. Dominirala je Wozniacki u svim segmentima pa pobjeda nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje.

U prvom setu se Martić držala do 3-3, a onda je domaća uzdanica brzo otišla na 6-3. U drugoj dionici Dankinja je bila još preciznija realiziravši obje prilike za obrat, dok Hrvatici nije pružila niti jednu šansu za oduzimanje početnog udarca, a sve je bilo gotovo za jedan sat i osam minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni ogled Wozniacki i Martić, a sva je tri dobila danska tenisačica. Svi su mečevi igrani na tvrdim podlogama, a zadnja dva upravo na turniru u Kopenhagenu. Petra Martić može svakako biti zadovoljna nastupom u glavnom danskom gradu gdje je ponovila lanjski uspjeh ulaskom u polufinale kao jedina nepostavljena igračica među četiri.

Wozniacki će u finalu snage odmjeriti s Njemicom Angelique Kerber koja je bila još uvjerljivija u svom polufinalu porazivši Srpkinju Jelenu Janković s glatkih 6-2, 6-1. Njih dvije već su se dva puta sastajale, a oba je puta bolja bila Wozniacki.