HTS

Luković stigao nakon Radimira Čačića

14.04.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Na sastanku Skupštine Hrvatskog teniskog saveza, održanom u subotu u Zagrebu, izabran novi predsjednik HTS-a. Jednoglasnom odlukom nazočnih članova Skupštine za predsjednika Hrvatskog teniskog saveza u sljedećem petogodišnjem mandatu izabran je g. Franjo Luković

Dosadašnji predsjednik HTS-a, g. Radimir Čačić, koji je tu dužnost obnašao u dva posljednja petogodišnja razdoblja, imenovan je počasnim predsjednikom HTS-a. G. Čačić je svojim djelovanjem i vodstvom osobito zapaženo pridonio ostvarivanju ciljeva i zadaća Saveza i njegovoj međunarodnoj afirmaciji.

Sudjelovao je u svim velikim uspjesima hrvatskog tenisa, a svakako najveći uspjeh je osvajanje Davis Cupa 2005. godine, momčadskog prvenstva svijeta. Veliki doprinos dao je i u stvaranju uvjeta za razvoj mladih igrača, te je sa svojim suradnicima ustrojio javno i transparentno djelovanje Saveza.

'Hvala na izboru. Čestitam Radimiru Čačiću na izboru za počasnog predsjednika, zahvaljujem mu na svemu što je učinio i zadovoljstvo je što će ostati s nama. Lijepo je kad jedan period završi s pohvalama, što nije čest slučaj kod nas i tim je dragocjeniji"', rekao je novi predsjednik HTS-a i dodao:

'Cilj je da podignemo izvrsnost poslovanja. Svatko može danas napraviti nešto bolje nego jučer i sutra bolje nego danas, to će biti naše načelo. Moramo imati ambiciju da sutra radimo bolje, a to ćemo raditi u okviru resursa koje imamo. Cilj je i dizanje izgleda da mladi talenti postanu vrhunski igrači, da podignemo popularnost i uspješnost tenisa u cjelini', rekao je, među ostalim, Franjo Luković obraćajući se članovima Skupštine.

U novi Upravni odbor HTS-a ušli su, kao predstavnici zajednica teniskih udruga do isteka mandata, Franc Regina, Slavko Rasberger, Zoran Grbić, Zdenko Rečić, Dražen Lovreković i Mario Pavić, te po izboru predsjednika HTS-a Davorin Prpić, Branko Horvat, Marko Pipunić, Boris Galić, Željko Kukurin, Miljenko Živaljić i Filip Fantoni.