tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+6
Pula
+7
Rijeka
-
Zadar
+6
Split
+12
Dubrovnik
+11

RAGBIJAŠKA POSLA

Pogledajte šamarčinu doktora od 121 kilograma

Na ragbijaškim utakmicama fizički obračuni su rijetkost, ali zna se dogoditi da živci popuste. Jedna takva situacija dogodila se za vrijeme susreta između novozelandskih Hurricanesa te južnoafričkih Sharksa (42:18) koji se natječu u najcjenjenijem natjecanju na južnoj polutki - Super Rugbyju

Datum objave:
14.4.2012 8:31

Zadnja izmjena:
14.4.2012 11:59

U jednoj od brojnih gužvi u borbi za loptu došlo je prvo do verbalnog delikta između Karla Lowea (27, Hurricanes) i Janniea Du Plessisa (29, Sharks). Novozelanđanin (104 kg) je  odgurnuo 121 kilograma teškog suparnika, a reprezentativac JAR-a uzvratio je strahovitom šamarčinom.

U nekoliko sekundi nastalo je nekoliko sukoba, jer u ragbiju nitko ne bježi od fizičkog kontakta, nego svi kreću u obranu suigrača. Srećom, 'mrcine' od 100 i više kilograma više su se odgurivale i hrvale nego udarale, jer bi bilo krvi i slomljenih noseva.

Snimka cijelog incidenta
Jedan od sudaca dvoboja Glen Jackson bio je milostiv te je po jednog igrača iz svake momčadi nagradio žutim kartonom. Iako su kamere sve dobro snimile te je bilo više udarača, jedino će Du Plessisu njegovo ponašanje ući u dosje, ali je i on prošao bez suspenzije.

'Bila je to teška šamarčina, on je veliki dečko. Ne bih ga volio susresti u mračnoj ulici', priznao je Lowe koji možda nije ni znao da je dobio udarac od čovjeka koji je završio studij medicine i koji je jedan od rijetkih ragbijaša jednako uspješan i izvan terena.

187678,187294,187227,162324

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr