'RUPA' U SUSTAVU

Overeem ne odustaje, zatražio licencu za meč

10.04.2012 u 08:35

Bionic
Reading

Alistair Overeem zatražio je licencu od Atletske komisije Nevade za nastup na UFC-u 146 gdje bi se trebao boriti protiv aktualnog prvaka Juniora dos Santosa (26. svibnja)

Nizozemski gladijator nije prošao doping kontrolu i postalo je jasno kako je propao spektakl godine, njegova borba s Juniorom dos Santosom. No, Overeem ne odustaje.

Bez obzira što je imao povećani omjer testosterona i epitestorena 14:1 (dozvoljena granica je 6:1) u taboru bivšeg prvaka Dreama i Strikeforcea očigledno vjeruju kako mogu opet 'prevariti sustav'.

Overeem je zatražio licencu za nastup, ali ne i testiranje uzorka 'B'. Očigledno su u njegovom taboru svjesni kako bi on samo potvrdio uzorak 'A' pa su u borbu za dozvolu krenuli na drugi način.

Nizozemac će se pojaviti na saslušanju koje je zakazano 24. travnja gdje će najvjerojatnije medicinskim razlozima pokušati objasniti uzimanje dopinga.

Velik je novac u pitanju pa su i u UFC-u stišali bijes prema Overeemovu. Barem dok ne prođe saslušanje. No ako Overeem dobije licencu, bit će to veliki udarac za ovaj sport, a pitanje je što će na sve reći i Junior dos Santos ako će stvarno morati u ring protiv dopingiranog mišićavka uz kojeg su se već i ranije vezale afere zbog doping kontrola.

Overeemu je upitan meč za prvaka