CHALLENGE KUP

'Lokosice' pobijedile ali i ispale od Le Havrea

07.04.2012 u 21:36

Bionic
Reading

Rukometašice Lokomotive pobijedile su francuski Le Havre sa 22:19 u uzvratnoj utakmici polufinala Challenge kupa. No, dalje će francuski sastav koji je obranio prednost od šest pogodaka iz prve utakmice

Rukometašice Lokomotive pobijedile su francuski Le Havre sa 22:19 u uzvratnoj utakmici polufinala Challenge kupa. No, dalje će francuski sastav koji je obranio prednost od šest pogodaka iz prve utakmice.

'Došli smo u Zagreb sa samo dvanaest igračica i cilj je bio pod svaku cijenu obraniti prednost iz prve utakmice i tako otići u finale. U klubu je situacija takva da svi jedva čekamo kraj sezone. Naime klub će uz mene napustiti još šest igračica', istaknuo je Aurelian Durafflourg, trener Le Havrea.

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive, imao je dobar plan.

'Nakon prvog poluvremena moramo vodiit sa četiri razlike, a drugo završiti također sa plusom od četiri. To bi bilo ukupno osam. Sasvim dovoljno za prolaz', rekao je Šoštarić.

Nažalost, planovi se baš i nisu ostvarili. U prvom poluvremenu lokosice su imale deset izgubljenih lopti pa su na odmor otišle sa prednošću od samo jednog pogotka. Francuskinje su se pokazale kao jedan sasvim prosječni sastav i da je bilo samo malo više hrabrosti mogle su lokosice lako proći u finale. Uostalom, pokazale su to u drugom poluvremenu. Imale su Zagrepčanke 21:16 i dva napada za povećanje vodstva. Prednost su napravile zahvaljujući sjajnoj Dubravki Bukovini koja je branila nemoguće.

'Negdje u tim trenucima Dora Krsnik zamijenila je našu loptu s kojom se igrala cijela utakmica sa loptom od francuskog sastava. Umjesto da je obriše od ljepila, Dora ju je jednostavno zamijenila. Nije čudo što nam je nova lopta ispadala iz ruke u možda ključnim trenucima', rekao je Šoštarić.

Napad je stao, a obrana je popustila pod naletima snažne Nely Carle koja je postigla tri pogotka za redom.

'Eto, bili smo blizu, a tako daleko. Šteta, mislim da smo prolaz u finale propustili u prvoj utakmici. Nismo smjele izgubiti sa tako velikom razlikom u Le Havreu', rekla je Dubravka Bukovina, vratarka Lokomotive.

Nenad Šoštarić na kraju može biti zadovoljan jer je pobijedio jedan jaki europski sasatav, a slavlje su mu upotpunile vijesti iz srpske Požege gdje su juniorke Hrvatske pobijedile Ukrajinu (24:23) i tako se plasirale na svjetsko prvenstvo. Šoštarić je inače izbornik juniorske reprezentacije ali zbog utakmice sa Le Havreom nije mogao biti s reprezentacijom. Prolasku juniorki posebno su se radovale lokosice Marina Razum, Dora Krsnik, Marija Milić i Mirna Vučković. One iz istog razloga nisu mogle biti u Srbiji,a sada će pojačati juniorke na svjetskom prvenstvu. Mogla bi na juniorsko SP i Katarina Ježić, no ona će, bar se nadamo, u to vrijeme biti na pripremama seniorske reprezentacije za nastup na olimpijskim igrama u Londonu

LOKOMOTIVA - LE HAVRE 22:19
ZAGREB - Dvorana II Sportskog doma. Gledatelja 200. Sutkinje: Rakitina i Tkačuk (obje iz Ukrajine).

LOKOMOTIVA: Razum, Bukovina (11 obrana i jedan sedmerac), Smiljanić 2, Puljić, Lisjak, Krsnik 1, Vučković, Ježić 3, Janković 1, Bušić 1, I. Milić 1, Milanović-Litre 2, Bašić 2, M. Milić 3, Čović 5, Poljak 1 (1).

LE HAVRE
: Pradel (četiri obrane), Pereira (jedna obrana), Vansarys, Carla 7 (1), Kresoja 1, Baudouin 2 (1), Sawaneh, Tounkara 2, Petricien, Martins 1, Dos santos 2, De Sousa 4.

Sedmerci: Lokomotiva 2 (1), Le Havre 5 (2).
Isključenja: Lokomotiva 6, Le Havre 2 minute.