ČILE BEZ IZGLEDA

'Kauboji' potvrdili plasman na olimpijske igre

07.04.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Hrvatska će u nedjelju igrati protiv Islanda za prvo mjesto u skupini,što donosi bolji status prilikom ždrijeba skupina na Olimpijskim igrama. Čile u subotnjoj utakmici nije imao izgleda, Hrvatska je slavila sa 35:15

Rukometaši Hrvatske upisali su i drugu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Londonu, koji se igra u Varaždinu. Igrači Slavka Goluže lako su se obračunali sa Čileom svladavši ih 35:15. Ovom pobjedom Hrvati su osigurali put na Olimpijaske igre, a uđu li u zadnji dan turnira bodovno izjednačeni s Islanđanima, međusobnim će susretom odlučivati o pobjedniku kvalifikacija. Vizu za London izborit će dvije reprezentacije, ali prvo mjesto u Varaždinu donosi bolji status prilikom ždrijeba skupina na Olimpijskim igrama.

A protiv slabašnog Čilea hrvatski su reprezentativci već do odmora osigurali prednost od osam golova (17:9). U nastavku susreta ta je razlika sve više rasla, a najveću prednosti od 21 gola Hrvatska je imala u 55. minuti (34:13). U drugom dijelu Čile je uspio postići tek šest golova.

Ostvarila se i želja izbornika Goluže za glasnim navijanjem u dvorani. Na tribinama se skupilo 2500 navijača koju su tijekom cijelog susreta stvarali bučnu atmosferu.

Jedina promjena na igračkom spisku u odnosu na prvu utakmicu protiv Japana, bio je izostanak Denisa Buntića. Njegovo mjesto zauzeo je Marko Matić, kojemu je to bio prvi nastup u najjačem sastavu.

'Ponovno smo malo lošije otvorili utakmicu, ali kako je vijeme odmicalo tako su i stvari sjedale na svoje mjesto. Nećemo stati na ovome, želimo biti pobjednici turnira', rekao je nakon utakmice sa Čileom, hrvatski izbornik Slavko Goluža

'Island je sada puno kvalitetniji nego što su bili na prvenstvu u Srbiji dok s druge strane, mi imamo problema s ozljedama. Buntiću se upalila lojna žlijezda zbog čega je nakon susreta s Japanom morao na manji kirurški zahvat te prima antibiotike. Problema s istegnućem mišića ima i Kopljar. No, upravo zbog svega toga želimo s još većim angažmanom i još glasnijom podrškom s tribina doći do pobjede i prvog mjesta', zaključio je Slavko Goluža.

Posljednji dan kvalifikacija otvorit će Japan i Čile (15.30 sati), dok je u 18 sati na rasporedu susret Hrvatske i Islanda.

Hrvatska – Čile 35:15 (17:9)
Hrvatska: Duvnjak 1, Lacković, Kopljar, Vori 2, Gojun 2, Horvat 6(3), Vuković 3, Batinović 6(2), Matić 2(2), Bičanić 2, Valčić 2, Čupić 5, Musa 1, Ninčević 3. Obrane: Alilović 3, Losert 6+1.