PRESRETNI MARIN

Čilić nakon Nalbandiana: Moja najveća pobjeda u Davis Cupu

06.04.2012 u 23:03

Bionic
Reading

Marin Čilić ostvario je, prema njegovim riječima, najveću pobjedu u Davis Cupu kada je u Buenos Airesu, u susretu četvrtfinala protiv Argentine, nakon pet sati i devet minuta igre slavio s 3-2 protiv Davida Nalbandiana.

Bila je to prva pobjeda našeg tenisača u susretima s Argentincem nakon četiri poraza, a zbog svih okolnosti pod kojima je meč odigran, Čilić je ovu pobjedu uvrstio na prvo mjesto.

'Definitivno je ovo moja najveća pobjeda u Davis Cupu. Tim više jer je ostvarena u gostima, u Argentini gdje je publika fenomenalna, te iz razloga jer sam prvi dio sezone propustio i nisam odigrao toliko mečeva', rekao je Čilić sat vremena nakon završenog prvog susreta protiv Argentine.

'Nervoza i pritisak bili su razlozi velikom broju neprisiljenih pogrešaka koje su dolazile, većinom u prvome setu. Svjestan sam da sam loše odigrao početak susreta, ali nastavio sam vjerovati u sebe, znao sam da imam dovoljno vremena za povratak', rekao je naš tenisač.

Pobjedom u prvom susretu su šanse naše reprezentacije za prolazak u polufinale porasle.

'Jesu. Možemo se nadati pobjedi. Imamo šanse i u parovima sutra, spremni smo i vjerujem da možemo iznenaditi', smatra Čilić.

Hoće li pet sati provedenih na terenu utjecati na igru u parovima i u nedjeljnom singlu, odnosno hoće li ostati dovoljno snage u Čiliću veliko je pitanje. On se nada.

'Sad je najbitnije da se oporavim, jedem i sve bi trebalo biti u redu', zaključio je Čilić.