KANDIDATI ZA MEČ ZA PRVAKA

Overeemov doping dao priliku drugima

06.04.2012 u 08:04

Bionic
Reading

Alistair Overeem je pao na doping testu i sada se nagađa tko će biti njegova zamjena u meču za titulu protiv aktualnog prvaka u teškoj kategoriji Juniora dos Santosa. Nekoliko je kandidata u igri za neočekivanu priliku…

Sve je bilo spremno za spektakl godine na UFC-u 146 (26. svibnja), no jedna od dvije glavne zvijezde nije prošla doping test. Alistair Overeem je imao povećani omjer testosterona i epitestorena i to ne kako se pisalo 10:1 (dozvoljena granica je 6:1) nego čak dvostruko više 14:1.

Jasno je kako ni 'B' uzorak neće 'spasiti' Nizozemca koji je razljutio fanove MMA-a i predsjednika UFC-a Danu White. Najmoćnija organizacija sada traži dostojnu zamjenu, a tri su glavna favorita da dobiju priliku.

Najbolje kotira Frank Mir koji je već bio vlasnik UFC-ovog pojasa, a iz njegovog tabora su odmah izrazili spremnost da uskoče. Odmah do njega po šansama za meč je Brazilac Fabricio Werdum koji se proslavio time što je postao prvi čovjek koji je svladao Fedora Emelianenka, ali u karijeri je već gubio od Juniora dos Santosa. Kao treća realna opcija se nameće repriza, meč između Dos Santosa i Caina Velasqueza, ali sada u zamijenjenim ulogama prvaka i izazivača.

Strani borilački portali pišu kako bi neočekivanu priliku mogli dobiti Mark Hunt, Josh Barnet, Daniel Cormier ili čak Fedor Emelianenko, ali to bi bilo iznenađenje. Ipak, s Danom Whiteom se nikad ne zna.