TOPLO-HLADNI ODNOS

'Čudak' Tomic prvo tjerao oca, a sada mu 'najbolji trener'

03.04.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Australski tenisač hrvatskih korijena Bernard Tomic izjavio je kako je 'otac pravi trener za njega'. Ne bi to bilo nimalo čudno da u nedavnom meču 2. kola ATP turnira u Miamiju protiv Davida Ferrera nije glavnog suca tražio da mu oca Johna potjera s tribina

Nakon što je dobio vlastiti servis-gem za 3:2 vodstvo u drugom setu, mladi je tenisač na putu do svoje klupe zastao kod glavnog suca Cedrica Mouriera rekavši mu pristojno, skoro pa servilno:

'Molim vas, biste li mogli mog oca izbaciti sa stadiona.? Neugodno mi je zbog njega i strahovito me živcira. Znam, otac mi je, ali stvarno me živcira. Volio bih da ga maknete s tribina, možete li to?', pitao je Tomic zbunjenog suca koji mu je poručio da nema te ovlasti.

Tijekom priprema za Davis Cup dvoboj protiv Južnoafričke Republike Tomic je u razgovoru s novinarima rekao da ne shvaća oko čega se digla tolika medijska prašina oko događaja.

'Ne znam kako je to postala vijest. To je nešto što iskusite u životu i učite iz takvih stvari', rekao je Tomic.

Upitan da li bi da se slična situacija ponovi, drugačije reagirao, 19-godišnji australski tenisač je rekao:

'Apsolutno. To je bio mali problem. Sve je riješeno. Moj otac je pravi trener za mene, oduvijek je bio. Odnos očeva i sinova je uvijek malo zeznut, ali nema sumnje da će moj otac uvijek biti tu za mene. Došao sam ovdje gdje sam sada zbog njega'.