KRAV MAGA

Zagrepčani učili kako se obraniti od napada

02.04.2012 u 16:15

Bionic
Reading

Najpoznatiji izraelski učitelj tehnika samoobrane Eyal Yanilov ovaj je vikend na Trgu kralja Tomislava i Zagrebačkom Velesajmu podučavao Zagrepčane kako se efikasno obraniti od napada nasilnika koji vrebaju na gradskim ulicama, trgovima i sredstvima javnog prijevoza. Seminare koje je pohodilo stotinjak Zagrepčana svih dobnih skupina organizirala je federacija 'Krav Maga Hrvatska'

Polaznici seminara i brojni prolaznici uživali su u atraktivnim demonstracijama Eyala Yanilova. Izraelski stručnjak podučavao je građane tehnikama i taktikama samoobrane. Polaznici su učili kako golih ruku mogu učinkovito spriječiti prijetnje i napade, pa čak i one uz uporabu noža ili pištolja. Uz to, predstavljene su i tehnike obrane u slučaju napada od strane više napadača.

'Jako smo zadovoljni odazivom građana koji sve više uviđaju kako je Krav Maga vrlo efikasna disciplina samoobrane. Obradili smo brojne specifične tehnike i taktički pristup obranama od napada poput pokušaja otmice, razbojništva u realnim uvjetima i uvjeren sam kako su polaznici naučili puno toga korisno. Ovaj puta su učili od najboljeg,' rekao je Marijan Škiljić iz federacije Krav Maga Hrvatska.

'Rado sam se odazvao pozivu iz Hrvatske. Bio mi je užitak građane podučavati Krav Magu na zagrebačkim ulicama. Tu vještinu samoobrane osmislio je sportaš Imi Lichtenfeld uoči Drugog svjetskog rata kako bi naučio Židove obraniti se od napada nacističkih i fašističkih hordi na ulicama Bratislave,' kazao je Eyal Yanilov.

Eyal Yanilov vodeći je stručnjak organizacije Krav Maga Global. Studirao je Krav Magu pod osnivačem spomenutog sustava samoobrane Imijem Lichtenfeldom kao najbliži asistent i učenik. Krav Magom se bavi od 1973. godine. Od ranih osamdesetih obučava civile, vojne jedinice, policiju, osoblje kazneno-popravnih ustanova, specijalne jedinice, SWAT timove i osiguranja važnih osoba. Yanilov je trenutno zadužen za obrazovanje budućih instruktora Krav Mage širom svijeta.