DOBROTVORNA AUKCIJA

Vladimir Kličko prodao olimpijsku medalju za milju dolara

30.03.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Najnoviji plemeniti podvig svjetskih šampiona ostvaren je prije nekoliko dana u Kijevu, gdje je Vladimir na dobrotvornoj aukciji ponudio svoju zlatnu medalju s Olimpijade u Atlanti, a prihod je otišao za pomoć ukrajinskoj djeci

Vladimir Kličko, jedan od najvećih boksača današnjice, prije nekoliko dana ponudio je na aukciji svoju zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. Riječ je bila o prikupljanju sredstava namijenjenih ukrajinskoj djeci, a prema pisanju portala Profightstore, nepoznati kupac platio je nevjerojatnih milijun dolara, a onda je - vratio boksaču!

'Ovim iznosom ostvarit ćemo snove stotina tisuća ukrajinske djece. Hvala Vam u ime djece, njihovih roditelja i učitelja', zahvalio se mlađi Kličko donatoru, prenosi Profightstore.

Inače, odlukom članova i vodstva udruženja američkih boksačkih novinara (BWAA - Boxing Writers Association of America) Vitalij i Vladimir Kličko ove godine će primiti ugledno priznanje James A. Farley Award za prikazano poštenje i integritet u boksu.

'Profesionalci od 1996., braća Kličko oduvijek su se ponašali dostojanstveno i časno u ringu i izvan njega. Jedini su boksači u povijesti s doktoratom, a tečno govore više jezika. Intenzivno se bave dobrotvornim radom i sudjeluju u UNESCO-ovom programu za pomoć djeci. Vitalij se dvaput kandidirao za gradonačelnika Kijeva i zalaže se za borbu protiv korupcije. Braća su oduvijek bila pravi profesionalci. Na nerijetke protivničke provokacije prije mečeva odgovarali su dostojanstveno pustivši da djela u ringu govore za njih', stoji u službenom priopćenju koje je također prenio Profightstore portal

Svečana ceremonija dodjeljivanja priznanja održat će se 6. lipnja u New Yorku.