SAMOKRITIKA IZ FERRARIJA

Alonso: Unatoč pobjedi i dalje smo loši

25.03.2012 u 16:57

Bionic
Reading

'Nismo bili konkurentni niti ovdje niti u Australiji. Naš je cilj trenutačno uzimati što je više moguće bodova. Danas sam od mogućih 25 uzeo upravo toliko. To je nevjerojatan rezultat za momčad', rekao je 30-godišnji Alonso

Pobjednik Velike nagrade Malezije u Formuli 1, Ferrarijev Španjolac Fernando Alonso, čestitao je svima u svom timu na velikoj pobjedi, ali i ostao realan u pogledu mogućnosti vlastita bolida.

'Nismo bili konkurentni niti ovdje niti u Australiji. Naš je cilj trenutačno uzimati što je više moguće bodova. Danas sam od mogućih 25 uzeo upravo toliko. To je nevjerojatan rezultat za momčad', rekao je 30-godišnji Alonso, koji je iskoristio dramatičnu utrku u Sepangu, dugo prekinutu zbog kišnog nevremena.

'Zadržali smo smirenost u ekstremnoj situaciji i zbog toga čestitke momčadi. Zaslužili su ljudi u Ferrariju ovaj rezultat. No, treba biti iskren i priznati da se ništa naročito nije promijenilo. U situaciji smo koju ne želimo: borimo se za ulazak u finalni dio kvalifikacijskih treninga i borimo se za bodove umjesto za pobjede'.

'Nakon prve dvije utrke rezultat je zadovoljavajući. Kroz nekoliko idućih moramo popraviti puno detalja na bolidu. Vidjet ćemo kako ćemo izgledati u sljedećoj'.

Prva iduća utrka, treća u Svjetskom prvenstvu ove godine, trenutačno vodećeg vozača u ukupnom poretku očekuje za tri tjedna u Kini.