NHL VIKEND

U spektaklu golova Ottawa bolja od Pittsburgha

25.03.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Iskusni Šveđanin Daniel Alfredsson bio je ključ pobjede Ottawe sa dva pogotka i dvije asistencije, dok je Sidney Crosby zabio prvi pogodak za Pittsburgh od povratka na led

Nakon petnaest utakmica hokejaši Pittsburgha su doživjeli prvi poraz u osnovnom dijelu utakmice (60 minuta). Na gostovanju kod Ottawe, u spektaklu pogodaka, poraženi su sa 8-4.

Iskusni Šveđanin Daniel Alfredsson bio je ključ pobjede Ottawe sa dva pogotka i dvije asistencije, dok je Sidney Crosby zabio prvi pogodak za Pittsburgh od povratka na led (tijekom šest utakmica).

Pittsburgh je vodio nakon prve trećine 2-1, no domaćin je s tri gola zaredom u drugoj trećini okrenuo rezultat. Posljednji je kontakt Pittsburgh zabilježio sredinom zadnje trećine kada se približio na 5-4, no u posljednjih sedam minuta su primili još tri pogotka za poraz od trenutačno sedmoplasirane momčadi Istoka.

Nakon subote je u toj konferenciji doigravanje osigurala Philadelphia. Na domaćem su ledu Flyersi pobijedili fenjeraša s Istoka, Montreal, s laganih 4-1.

U ogledu Los Angelesa i Bostona (2-4) su se prekidale tradicije. Naime, prije ovog ogleda je Los Angeles imao niz od šest pobjeda, dok je aktualni prvak Boston bio u nizu od četiri gostujuća poraza. Nakon ovih 60 minuta aktualna više nije niti jedan od tih serija, a za pobjedu Bostona statistički je najzaslužniji bio Brad Marchand s golom i asistencijom.

Vodeća momčad Istoka, New York Rangersi, je jedva, nakon kaznenih udaraca, pobijedila Toronto u gostima 4-3, dok je druga momčad Zapada, Vancouver, s 3-2 bila bolja od Colorada, također u gostima. U tom je meču Vancouver gubio 2-0, ali je u manje od dvije minute tijekom druge trećine izjednačio na 2-2, dok je u produžetku pogodak za slavlje postigao Chris Higgisn, svoj drugi u toj večeri.