ATP MIAMI

Karlović preko Kubota do drugog kola

22.03.2012 u 20:12

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je započeo nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 u Miamiju. U 1. kolu je pobijedio Lukasza Kubota sa 6:3, 6:7(2), 7:6(2)

Prvi poljski reket dosad je bio nepremostiva prepreka za 33-godišnjeg Zagrepčanina. Pobijedio ga je u sva tri njihova dosadašnja međusobna dvoboja, a pritom mu nije prepustio ni set. Posljednji se put takav scenarij odigrao prije samo dva tjedna, u 1. kolu turnira u Indian Wellsu gdje je Karlović skupio samo šest gemova (6:4, 6:2).

U četvrtak je negativna serija napokon prekinuta iako je hrvatski tenisač još jednom bio na rubu poraza. Kubot je, naime, u trećem setu servirao za meč pri vodstvu 5:4, ali je Karlović u tom trenutku uspio napraviti break i vratiti se u igru. U tie-breaku koji je uslijedio 54. igrač svijeta je projurio pokraj tri mjesta bolje rangiranog suparnika koji je uhvatio samo dva poena.

Inače, meč je za Karlovića počeo vrlo dobro. U šestom je gemu oduzeo servis 29-godišnjem Poljaku i napokon pronašao rješenje za osvajanje seta protiv njega. Nastavio je naš tenisač s pritiskom i na startu sljedećeg seta, u prva je dva Kubotova servis-gema imao tri prilike za break, ali nije ih uspio iskoristiti. Set je na koncu odlučen u tie-breaku u kojem je Poljak bio vrlo uvjerljiv. Do prvog obrata u meču Kubot je došao u trećem gemu odlučujućeg seta, ali to mu, pokazalo se, nije bilo dovoljno za nastavak pobjedničkog niza protiv Karlovića.

Ukupno je 208 centimetara visoki hrvatski tenisač ispalio 27 asova tijekom meča, osvojio je 81 posto poena nakon ubačenog prvog servisa te iskoristio dvije od 11 prilika za break. U 2. kolu će igrati protiv 11. nositelja, Argentinca Juana Martina del Potra. U dosadašnja dva meča između ovih tenisača, svaki je uzeo jednu pobjedu. Karlović je bio bolji 2007. na travi Nottinghama, a Del Potro lani na zemlji Roland Garrosa.

Njihov meč u Miamiju bit će na neki način uvertira u skorašnji ogled između reprezentacija Argentine i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, od 6. do 8. travnja u Buenos Airesu.

ATP Miami, 1. kolo:

Karlović - Kubot 6:3, 6:7(2), 7:6(2)