Ostali sportovi PROBLEMI S LOVOM

Vaterpolisti 130 dana uoči Olimpijade ostali bez sponzora

  • Autor: VLM
  • 22.3.2012 10:55:33
  • 22.3.2012 10:31:44

'Ovo je strašno loša poruka, država mora regulirati financiranje sporta', kaže Zlatko Mateša na temu najnovijih problema hrvatskih vaterpolista

'Slučaj Janafa koji je 130 dana od početka OI-ja u Londonu prekinuo suradnju s Hrvatskim vaterpolo savezom iznimno je loš primjer i još gora poruka koja dolazi u veoma nezgodnom trenutku', rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša za posjeta Vukovaru, gdje je zajedno s predstavnicima Humanih zvijezda i ministrom Gordanom Marasom uručio donaciju Košarkaškom klubu Borovo.

Dodao je da je ovo prvi slučaj u kojem državna tvrtka jednostrano otkazuje suradnju s jednom reprezentativnom selekcijom.

'Što se tiče priprema vaterpolo vrste za OI, one ne dolaze u pitanje jer će to pokriti HOO, ali se postavlja pitanje što s ostalih desetak selekcija koje ima HVS. Smatram da bi država morala zakonima ili uredbama regulirati da one, koliko mogu, financiraju hrvatski sport. To je u nacionalnom interesu', kaže Mateša.

Na upit o trenutačnoj situaciji u hrvatskom sportu Mateša je rekao da podržava akcije ministarstva sporta i ministra Željka Jovanovića te da je potrebno uvesti reda u profesionalni i amaterski sport, ali i odgovornost klubova i pojedinaca.

'Ne mogu biti isti uvjeti za osnivanje udruga ljubitelja platana i sportske udruge koja ima godišnji proračun od 50-60 milijuna kuna. To nikako nije isto i to se mora odvojiti'.

Smatra i da se situacija unutar HNS-a treba rješavati nakon EP-a kako problemi ne bi utjecali na igru reprezentacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku