BRAVO, GORANI!

Veliko slavlje slovenske zlatne medalje Jakova Faka u Mrkoplju

20.03.2012 u 16:40

Bionic
Reading

U mrkopaljski Dom kulture 24. ožujka u 20 sati pozvani su svi ljubitelji bijelog sporta, koji će moći stisnuti ruku ovom vrhunskom 25-godišnjem sportašu

Jakov Fak ušao je 2009. godine u povijest kao prvi hrvatski osvajač medalje u nordijskim disciplinama. Okitio se brončanom medaljom na Svjetskom prvenstvu u biatlonu u južnokorejskom Pyeongchangu i već mu se onda, kako je tada rekao, ostvario životni san. Sljedeće godine osvojio je broncu i na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, a potom prešao u slovenski biatlonski tim, s kojim je Sloveniji na SP-u 2012. donio štafetno srebro te konačno – zlato u pojedinačnoj utrci na 20 kilometara.

Iako je Jakov Fak zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u biatlonu donio Sloveniji, oduševljeni Gorani nisu zaboravili odakle potječe najbolji biatlonac te mu priređuju veliku feštu dobrodošlice na najsunčanijim obroncima Gorskog kotara, u rodnom mu Mrkoplju.

'Naš Jakov Fak, bez obzira na mjesto gdje trenira, nikada nije zaboravio svoj Mrkopalj i svoju Hrvatsku', kaže ponosni Marijan Petrović, Fakov trener od njegove pete godine života kada je prvi put stao na skije te povodom njegove zlatne medalje, osvojene početkom ovog mjeseca u njemačkom Ruhpoldingu, za subotu najavljuje proslavu s mnogo pozitivnih vibracija u organizaciji Sportskog društva Bjelolasica, matičnog kluba zlatnog Jakova.

Prema Petrovićevim riječima, ovaj uspjeh Jakova Faka velik je poticaj za mlade naraštaje i san svakog sportaša te razlog da u subotu budu budni do kasno u noć, jer svjetsko zlato prepoznaje samo uporne i predane svome cilju.

U mrkopaljski Dom kulture 24. ožujka u 20 sati pozvani su svi ljubitelji bijelog sporta, koji će moći stisnuti ruku ovom vrhunskom 25-godišnjem sportašu.

Faku u čast, mještani Mrkoplja, kolijevke skijanja u Hrvata, snimili su i interesantnu pjesmu koju će na njegovom dočeku premijerno izvesti domaći bend Bura, praćen ekipom caffe bara Sušilo, zaduženom da gostima ništa ne nedostaje. Kako to obično biva, uz SD Bjelolasica, svoj će doprinos dočeku Jakova Faka, pod geslom 'Svjetsko zlato u srcu Mrkoplja', dati praktično i svaki ponosni mještanin.