GALAMA I JURNJAVA

F1: Blažičko opet na televiziji

20.03.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Utrkom u Australiji počela je nova sezona Formule 1, a gledateljima se predstavio novi glavni komentator utrka Ivan Blažičko. Kreator grupa odlučila je angažirati Blažička nakon istraživanja među ljubiteljima Formule 1 koje je pokazalo kako su fanovi tog sporta najviše glasova dali komentatorskom tandemu Ivan Blažičko – Neven Novak

Ivana Blažička nije potrebno dodatno predstavljati. Radi se o profesionalcu koji iza sebe ima više od 200 prijenosa utrka Formule 1.

'Lijepo je ponovo raditi Formulu. Vjerujem da ćemo uskoro svim ljubiteljima Formule 1 ponuditi sjajne novosti vezane uz praćenje utrka', izjavio je Blažičko koji je nedjeljnim prijenosom izazvao pozitivne reakcije među ljubiteljima Formule 1.

'One govore najviše. Zatrpani smo mailovima, SMS-ovima i porukama zahvale za Ivičin angažman. Moja želja i nastojanja za njegovim dovođenjem u projekt trajali su osam mjeseci, a sretan sam što novu sezonu počinjemo na najbolji mogući način', rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner, čija je tvrtka vlasnik prava na prijenos utrka Formule 1 do 2014. godine.

Uz Ivana Blažička, koji će komentirati kvalifikacije subotom te utrku nedjeljom, u kreatorovom timu za praćenje utrka Formule 1 nalaze se još Neven Novak i Neven Cvijanović. TV emisiju Studio F1 i dalje vodi atraktivna Renata Sopek koja se odlično snašla u ulogama promotorice i zaštitnog lica Formule 1.

Dodajmo kako je prvi Grand Prix vikend Formule 1 izazvao velik interes gledatelja. Prijenose je ovoga vikenda gledalo oko 250 tisuća gledatelja, a službeni portal za Formulu 1 – GP1.hr od petka je posjetilo više od 44.230 posjetitelja (Google Analytics), što je gotovo dvostruko veća brojka od najposjećenijeg vikenda protekle sezone.