UDARAC MARKOVIĆU?

Jovanović: Imamo podršku Platinija i Uefe

16.03.2012 u 19:13

Bionic
Reading

Ministar Željko Jovanović i njegov prvi suradnik Pero Skansi prisustvovali su u Beogradu konferenciji europskih ministara zaduženih za sport. Na tom je sastanku ministar imao priliku razgovarati i s prvim čovjekom Uefe Michelom Platinijem

A kako je ministar Jovanović rekao za Sportske novosti, tim je razgovorom postavljen temelj za njegove daljnje akcije. Naime, i Uefa se zalaže za dekriminalizaciju sporta, a znamo da je Jovanović prvo želio (p)očistiti hrvatski nogomet.

'Konferencija je bila vrlo korisna, s nizom zanimljivih izlaganja. Posebno je dojmljiv i emotivan bio govor Michela Platinija, koji je naglasio važnost suzbijanja nečasnih radnji u sportu: lažiranja utakmica zbog kladionica, sprečavanja nasilja, rasizma, ali i nerazumne financijske politike klubova koji sve više grcaju u dugovima', izjavio je Jovanović za Sportske novosti te dodao kako mu je bivši francuski reprezentativac dao podršku.

'Jesmo pričali i zbog toga mi je posebno drago. Gospodin Platini doista je bio upoznat s našim akcijama u Hrvatskoj i toplo ih je pozdravio. Naglasio je da nogomet, odnosno sport i politika moraju usko surađivati, a da je politika ta koja mora napraviti preduvjete koji će pomoći sportu da bude čist i zdrav za društvo. Platini ne misli da smo radili nešto što bi nadilazilo naše okvire, odnosno štetilo nogometu ili sportu. Platini očekuje da ćemo i dalje poduzimati sve što je potrebno da i hrvatski nogomet očistimo od 'crne kronike', zaključio je Jovanović.