KLAGENFURT SLAVIO 5:2

Medveščak bez snage za preokret, KAC u finalu

15.03.2012 u 21:26

Bionic
Reading

Porazom 2:5 (0:0, 1:3, 1:2) od KAC Klagenfurta hokejaši Medveščaka zaključili su ovu sezonu u EBEL ligi. Austrijanci su u polufinalu slavili sa 4:1 te su izborili finale

Hokejaška bajka u Zagrebu završila je u polufinalu EBEL lige, a krivci za to su igrači KAC Klagenfurta koji su u četvrtak slavili u Zagrebu sa 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) te ukupnim omjerom 4:1 otišli u finale.

Nažalost, Medveščak nije uspio izboriti pobjedu i produžiti nadu u plasman u finale. Premda je trener 'medvjeda' Marty Raymond najavljivao iznenađenje, bez suspendiranih Prpica i Banhama nije išlo. KAC se još jednom pokazao boljim i iskoristio je već prvu 'meč-loptu'.

Gosti su utakmicu prelomili u drugoj trećini tijekom koje su došli do vodstva 3:0 golovima Josepha Tenutea (22:10), Thomasa Kocha (27:30) i Markusa Pirmanna (31:34). Koncem druge dionice Tomislav Zanoški je vratio tračak nade, a kada je devet minuta prije kraja utakmice Matt Siddall smanjio na 2:3 činilo se da nije sve izgubljeno. 

Međutim, KAC je minutu kasnije odgovorio golom Thomasa Hundertpfunda, a potom je Johannes Kirisits golom u praznu mrežu dvije minute prije kraja razriješio sve dvojbe.

'Tužan sam, jer smo se trudili da dođemo ovdje gdje smo došli. Mučile su nas kazne i ozljede, ali vjerujte da ćemo se sljedeće sezone vratiti još jači. Sljedeće sezone naš će jedini zadatak biti osvajanje EBEL-a', izjavio je trener Medveščaka Marty Raymond

KAC će u finalu igrati protiv Black Wings Linza koji također ukupnim rezultatom 4:1 pobijedio Tilija Olimpiju.