CHAMPIONS TOUR

Ivanišević uništio Edberga: Ovo je moj najbolji meč!

15.03.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Pobjedom nad Šveđaninom Stefanom Edbergom 6-4, 6-2 u 2. kolu skupine A na turniru u Stockholmu, u sklopu ATP Champions Toura, Goran Ivanišević je ostao u igri za plasman u finale

Prvoga dana natjecanja, Ivanišević je izgubio od još jednog domaćeg predstavnika, Magnusa Larssona koji je slavio sa 6-7(12), 7-6(6), 10-8. U tom meču je najbolji hrvatski tenisač svih vremena propustio meč-loptu.

Dan kasnije se Goran ukazao u najboljem izdanju. Pobijedio je Stefana Edberga 6-4, 6-2. Zanimljivo je prisjetiti se da je Ivanišević imao 10-9 protiv Edberga u njihovim aktivnim karijerama. Velikog Šveđanina svladao je u četvrtfinalu US Opena 1996. što je bio Edbergov posljednji meč u karijeri na Grand Slamovima.

'Igrao sam nevjerojatno! Uvijek sam uživao igrajući protiv Edberga. U ovom meču sam ga stvarno jako želio pobijediti i drago mi je da mi je to uspjelo. Bila je to jedna od onih večeri u kojima mi je sve polazilo za rukom. Stefan je počeo odlično, imao je dvije break-lopte što me malo zabrinulo, ali sam nakon toga igrao uistinu jako dobro. Servis, retern, kretanje, sve je funkcioniralo odlično. Igrao sam dobro i dan ranije protiv Larssona, imao sam meč-loptu na svom servisu, ali ovo je vjerojatno najbolji meč koji sam ikada odigrao na Champions Touru' izjavio je Ivanišević, koji se turnirima svjetskih teniskih legendi priključio 2004., nakon što je u Wimbledonu iste godine okončao aktivnu karijeru.

'Kada sam na terenu, zaboravljam da imam 40 godina. Moram stalno sam sebe podsjećati na to. U glavi mi je kao da još uvijek imam 20', dodao je Goran.

Magnus Larsson je u 2. kolu pobijedio Južnoafrikanca Waynea Ferreiru 6-3, 6-3 i predvodi skupinu A dvjema pobjedama, a Goran (3-2 u setovima) i Edberg (2-2) imaju po pobjedu i poraz. Sva trojica imaju izglede za plasman u finale. U četvrtak će Ivanišević igrati protiv Ferreire, dok će dvojica Šveđanina međusobno odmjeriti snage.

U skupini B Amerikanac John McEnroe i Austrijanac Thomas Muster imaju po dvije pobjede. Dvojica ljevorukih tenisača će u međusobnom susretu odlučiti koji će od njih u finale.

U kratkom videu može se vidjeti kako servis Gorana još itekako sluša te kako se na veteranskim turnirima jako dobro zabavlja.