VIJESTI IZ 'BRLOGA'

Letang još upitan, klub ne zna ništa o tužbi Sofrona

15.03.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Alan Letang još nije siguran sudionik večerašnje utakmice protiv Klagenfurta, a s nestrpljenjem se iščekuje i bilo kakva vijest o eventualnoj tužbi Karla Sofrona

Stanje Alana Letanga

Na upit o zdravstvenom stanju kapetana Medveščaka i mogućnostima da (ipak) večeras zaigra kontra KAC-a, iz kluba nam je poslan sljedeći odgovor:

'Alan Letang je u Klagenfurtu hospitaliziran zbog snažnih bolova uzrokovanih kroničnom bolesti crijeva. Još uvijek je neizvjesno hoće li večeras zaigrati, a to ovisi o tome kako će se osjećati.'

Vijest dana u srijedu bila je ona vezana uz navodno razmišljanje Karla Sofrona, prvog čovjeka Ebel lige, da podigne tužbu protiv zagrebačkih navijača zbog uvreda koje su mu uputili preko transparenata tijekom posljednje dvije utakmice Medveščaka i KAC-a. Ukoliko to nije novinarska patka, jer potvrde nema baš niotkud, bit će zanimljivo vidjeti kako će večeras, tijekom pete polufinalne utakmice doigravanja, reagirati zagrebačke tribine.

Podsjetimo, jedan od spomenutih transparenata austrijska policija oduzela je u utorak navijačima 'medvjeda', što je već samo po sebi skandalozno. Vjerovali smo da se takve stvari događaju samo u Hrvatskoj; sjetimo se otimačine transparenata s natpisom Dinamo u vrijeme vladavine Franje Tuđmana, pa i oduzimanja 'plahti' koje su bile kontra današnjeg maksimirskog bossa Zdravka Mamića, no očito i uljuđena Europa ima svojih felera. Znači li sve to i potvrdu da je pojam bečka škola posve izgubio na svojoj vrijednosti i vjerodostojnosti?


Da ipak u cijeloj priči ima nečega, potvrdili su nam u Medveščaku:

'Nismo upoznati s najavom o tužbi protiv navijača. Klubu je jedino izrečena usmena opomena zbog poruke na jednom od transparenata', stoji u pisanom odgovoru na naš upit o komentaru kluba o najavi predsjednika lige da će tužiti navijače Medveščaka zbog 'neukusnih' transparenata na kojima se spominje njegovo ime.

Večerašnja, peta utakmica polufinala doigravanja igra se u Ledenoj dvorani u 19.15 sati, a sve ulaznice odavno su rasprodane. KAC vodi 3:1 u pobjedama i treba mu još jedan trijumf za ulazak u finale Ebela.

Polufinale doigravanja: Medveščak - KAC 1:3
1. utakmica: Medveščak - KAC 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
2. utakmica: KAC - Medveščak 1:4 (1:0, 2:0, 1:1)
3. utakmica: Medveščak - KAC 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
4. utakmica: KAC - Medveščak 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)