TRIJUMF U ARENI

Cro Cop dominirao protiv Raya Sefoa

10.03.2012 u 22:41

Bionic
Reading

U prepunoj zagrebačkoj Areni Mirko Filipović je nakon tri runde sudačkom odlukom pobijedio Novozelanđanina Raya Sefoa

Mirko je od prve runde krenuo na Sefa uz glasnu podršku publike. Uputio je nekoliko dobrih udaraca rukom, a veći problem hrvatskom borcu je predstavljala skliska podloga ringa, nego Novozelanđanin.

Druga runda je počela sjajnom Mirkovom serijom u lice samozatajnog Sefoa, a uskoro je Novozelanđanin završio na podu zbog jednog 'čišćenja' noge u nogu. Do kraja runde Sefo je primio još nekoliko dobrih udaraca, ali je i dalje izazivao i spuštao ruke.

Sefo je i u trećoj rundi primao teške udarce, nos mu je krvario, ali nije pao. Do kraja runde bilo je nekoliko pokušaja s Mirkove strane, ali nisu bili dovoljni da se Novozelanđanina nokautira.

Za suce nije bilo dvojbe, Cro Cop je u meču bio puno bolji te je zasluženo mogao podići ruke u zrak.

'Hvala što ste došli u ovako velikom broju i nadam se da ste uživali. Bio sam pod tremom i stresom, bio sam oprezniji više nego što sam trebao. Borio sam se u Saitami pred 70 tisuća ljudi, nekoliko puta pred 30, 40 tisuća, ali ovo je nešto posebno. Čuo sam svaki put skandiranje, ali sam ipak bio oprezan. Danas napokon spavam kod kuće', rekao je Cro Cop i dodao:

'Ni živ ni mrtav nisam smio ovu borbu izgubiti. Gledali su me prijatelji i rodbina. Kraj? Na ovoj se razini još mogu boriti dvije-tri godine. Da mi je Sefo slomio vilicu, ovo bi bio kraj.'

A što je na sve kazao Sefo?

'Hvala hrvatskim ljudima. Ovdje sam osjetio poštovanje, volim vas sve. Mirko je najbolji borac kojeg je Hrvatska ikad dala, on je živuća legenda. Možete biti sretni što imate takvog borca, a on takvu publiku', izjavio je odmah nakon meča Novozelanđanin.