DOBAR POVRATAK

Ivica 23. nakon prve vožnje veleslaloma

10.03.2012 u 11:18

Bionic
Reading

Hrvatski se skijaš Ivica Kostelić, s obzirom na okolnosti, uspješno vratio u Svjetski kup zauzevši 23. mjesto nakon prve veleslalomske vožnje na stazi Podkoren u Kranjskog Gori. Druga vožnja je na rasporedu u 12.30, a tekstualni prijenos pratite na tportalu

Prije četiri je tjedna u Bruderholzu Ivica jubilarni deseti put u karijeri operirao koljeno. Artroskopskim mu je zahvatom odstranjen komadić otkinutog meniska u desnom koljenu.

U prvoj utrci od pobjede na superkombinaciji u ruskom Sočiju branitelj naslova pobjednika Svjteskog kupa startao je u utrku 17. po redu, te u cilj ušao s 15. vremenom i 3.38 sekundi zaostatka za uvjerljivim Amerikancem Tedom Ligetyjem, koji drugoplasiranom Talijanu Massimilianu Blardoneu nakon prve vožnje bježi 1.22 sekunde, a trećeplasiranom Francuzu Alexisu Pinturaultu 1.60 sekundi.

Četvrti je nakon prve vožnje Kostelićev protukandidat za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Austrijanac Marcel Hirscher. On za Amerikancem kasni 1.61 sekundu.

Dok će Ivica, završi li drugu vožnju, osvojiti poneki bod, to neće biti slučaj s vodećim skijašem u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Švicarac Beat Feuz, koji se bori s manjom ozljedom koljena, nije uspio ući među 30 najboljih. Trenutačno drži 35. mjesto.

Od hrvatskih skijaša na pretposljednjemu, osmom veleslalomu sezone nastupio je još Dalibor Šamšal, i to kao posljednji, 74. natjecatelj po redu. Zauzeo je i posljednje, 65. mjesto s 11.49 sekundi zaostatka za vodećim.

DRUGA VOŽNJA

Počela je druga vožnja, Kostelić je u prvom laufu bio 23. pa će sada startati kao osmi.

Talijan Eisath je izletio pa mu se ukazivala pomoć, tako da je uslijedila prisilna dulja stanka.

Ivica se je spustio te je ostvario peto vrijeme od osam skijaša u tom trenutku, zaostao je tada za 1.21 sekundu za vodećim Raichom. No, najvažnije je da se hrvatski skijaš uspješno vratio na stazu nakon ozljede, da je odmah ulovio bodove.

Nakon što se spustilo pola skijaša Kostelić je 12., a vodeći je Šveđanin Olsson

Još je ostalo deset najboljih da se spusti niz stazu, Kostelić je 16., a Olsson i dalje vodi.

Pet skijaša se još mora spustiti, ali je Olsson i dalje na prvom mjestu, Kostelić je 25.

I napokon je Simoncelli srušio Olssona za 58 stotinki, time je Kostelić pogurnut na 21. poziciju:

Još bolji je bio Hirscher koji je nadmašio Simoncellija za 37 stotinki. Austrijsko veselje je kratko trajalo, jer je Pinturault za 42 stotinke bio brži.

Blardone je treći, iza Pinturaulta i Hirschera, još je ostao Ligety.Amerikanc je bio fenomenalan i za 1.61 sekundu je bio bolji odprvog pratitelja, Kostelić je 25. bodova, šest bodova za hrvatskog skijaša.

PRVA VOŽNJA - OVDJE

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora:

1. Ligety (SAD) 1:10.73
2. Blardone (Ita) +1.22
3. Pinturault (Fra) +1.60
4. Hirscher (Aut) +1.61
5. Simopncelli (Ita) +1.63
6. Schörghoffer (Aut) +2.23...
7. Kostelić (Hrv) +3.38...
65. Šamšal (Hrv) +11.49