NIKAD KRAJA

Hokejaška sapunica: Stigle kazne i za trenere!

08.03.2012 u 12:29

Bionic
Reading

Ebelova komisija za kazne objavila je u četvrtak i odluku o kažnjavanju trenera Medveščaka i Klagenfurta. Srećom, te kazne su uvjetne prirode

Neslavni rekord u broju minuta kazni na jednoj utakmici Ebel lige, koji su u utorak srušili hokejaši Medveščaka i Klagenfurta, ima i svoj nastavak. Nakon što je ligaška Komisija za kazne u kojoj su dva Austrijanca (Karl Korentschnig i Alexander Gruber) te jedan Slovenac (Bogdan Jakopič) odrapila prilično velike kazne Franku Banhamu i Joelu Prpicu, dan kasnije objavila je i kazne za - trenere.

'Nakon pregledavanja snimki, posve je jasno da je i dobar dio igrača koji je do početka tučnjave sjedio na klupi također ušao na led i pridružio se neredima. Prema pravilima, na ledu smiju biti samo igrači koji sudjeluju u igri, a treneri su odgovorni za igrače na klupi za pričuve. Prema viđenome, savršeno je jasno da treneri obiju ekipa nisu učinili dovoljno da spriječe ulazak igrača s klupe i sudjeluju u tučnjavi. S obzirom na to da je to prvi prekršaj obojici trenera, uvjetne kazne su sasvim dovoljne', stoji u priopćenju poslanom klubovima.

Konkretno, Marty Raymond, trener Medveščaka, i Christian Weber, trener KAC-a, dobili su po dvije utakmice kazne, ali uvjetno na tri mjeseca. To znači da obojica ne smiju prekršiti pravila Ebela jer će u suprotnom te dvije utakmice gledati s tribina.