OTIŠAO DIREKTOR ZAGREBA

Sprovod Bartola Kaleba bit će u četvrtak

07.03.2012 u 10:20

Bionic
Reading

U utorak je preminuo dugogodišnji direktor RK Zagreb Bartol Kaleb. Iz kluba su obavijestili da će sprovod biti održan u četvrtak

Bartol Kaleb, poznati sportski djelatnik koji je zadnje godine proveo u RK Zagrebu, preminuo je u utorak oko 17 sati, najvjerojatnije od moždanog udara. Kaleb je godinama imao problema s karcinomom, a preminuo je na kemoterapiji. Prije nego što je preuzeo direktorsko mjesto u RK Zagrebu Kaleb je obnašao visoke dužnosti u splitskom Hajduku.

Odmah po objavi smrti Bartola Kaleba oglasili su se iz Zagreba.

'Dragi prijatelji Rukometnog kluba Zagreb,

I sami još potpuno nesvjesni ogromnog gubitka za naš Klub i rukomet uopće, želimo s vama podijeliti vijest da nas je danas, 6. ožujka, zauvijek napustio naš direktor, Bartol Kaleb.

Kaže se da su svi zamjenjivi. Bartol nije.

Do posljednjeg je dana živio klub. Ne za klub, ne zbog kluba. Nego klub. Svoj Zagreb.
Nije dao da strepimo zbog njega, da brinemo, posljednjih tih nekoliko mjeseci, koliko je trajala njegova bitka s bolešću. I dalje je njegov ured bio srce Kluba, i dalje su sve rasprave završavale njegovim odlučnim: ‘Idemo dalje’, i dalje se neumorno borio za svaki, i najmanji korak naprijed svojih zagrebaša.

Do posljednjeg je dana živio klub. Ne za klub, ne zbog kluba. Nego klub. Svoj Zagreb. I to je jedina stvar koja se mora zauvijek znati, svaki put kad se spomene ime Bartola Kaleba.
Idemo dalje, dragi naš direktore…

Kolektiv Rukometnog kluba Zagreb.'

Ujedno su iz kluba obavijestili kako će komemoracija za Bartola Kaleba biti održana u četvrtak 8. ožujka u 10:30 sati u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, dok će posljednji ispraćaj biti u 12:15 sati ispred mrtvačnice na Mirogoju.