KOSTELIĆ U KRANJSKOJ GORI

I sâm povratak je velik uspjeh, a slalomski naslov bio bi kruna

05.03.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Pred najboljim svjetskim skijašima još je šest utrka ove sezone - dvije u Kranjskoj Gori sljedećeg vikenda te završnica Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu od 14. do 18. ožujka

Nakon prisilnog izbivanja od gotovo mjesec dana Ivica Kostelić u Kranjskoj Gori vraća se utrkama Svjetskog kupa. Podsjetimo, na stazi u ruskom Sočiju 12. veljače upisao je pobjedu u kombinaciji, pritom uzeo mali globus u toj disciplini, ali se i ozlijedio, zbog čega je samo koji dan kasnije bio pod nožem u švicarskom Baselu.

Na svu sreću, ako je uopće moguće govoriti o sreći kada se ide na operaciju, sve je prošlo OK, pa je Ivica krenuo na rehabilitaciju u Daruvarske toplice, što je bilo jednako učinkovito i omogućilo je najboljem svjetskom skijašu da zadnjih desetak dana skija i priprema se za završnicu sezone.

Kada se morao povući iz 'bijelog cirkusa', Ivica je imao 70 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem (Ivica je imao 1043, a Feuz 973, treći Hirscher imao je 825 bodova) u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Danas situacija izgleda ovako: prvi je Feuz sa 1250 bodova, drugi Hirscher sa 1135, a Ivica ima 1043.

'Razgovarali smo u nedjelju i jedino što mi je Ivica rekao jest da mu je želja skijati u Kranjskoj Gori. On nikada ne spominje ni bodove ni planove što se rezultata tiče, a jedini koji se bavimo kalkulacijama smo mi oko njega. Svjesni smo da je veliki kristalni globus jako daleko, jer i Hirscher i Feuz uzimali su bodove i u tehničkim disciplinama, pa je iluzorno očekivati da ne osvoje nešto u preostale četiri tehničke utrke. U dvije brze sigurno će osvajati, pa je prema tome za očekivati i da njih dvojica odlučuju o ukupnom pobjedniku. Ono čemu se nadamo jest osvajanje malog, slalomskog globusa, jer Ivica ima 35 bodova prednosti (595 naspram Hirscherovih 560). No, ponavljam, Ivici je sigurno najvažnije da bude zdrav i da se može skijati', kazao je za tportal.hr glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror