NHL LIGA

Hokejaši Chicaga slavili u Detroitu

05.03.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Pogodak Erica Wellwooda u osmoj minuti druge trećine bio je dovoljan hokejašima Philadelphije za pobjedu 1-0 protiv Washingtona u njegovom Verizon Centeru

Ilja Brizgalov je na vratima Flyersa skupio 34 obrane i došao do trećeg 'shutouta' ove sezone, odnosno 26. u karijeri. Kapetan Capitalsa Aleks Ovečkin, dvostruki MVP NHL lige, ostao je bez pogotka već sedmi put u posljednjih deset utakmica. Njegova je momčad, pak, ostala na devetom mjestu Istočne konferencije, i dalje izvan kruga onih koji će u doigravanje.

Chicago je nanio Detroitu tek šesti domaći poraz ove sezone, ali već treći u zadnje četiri utakmice. Blackhawksi su slavili s 2-1 pogocima Patricka Sharpa i Patricka Kanea i učvrstili se na šestom mjestu Zapada. Red Wingsi su, s druge strane, pali na drugo mjesto u Centralnoj diviziji, a posljedično i na četvrto u konferenciji. Detroit već danima muku muči s ozljedama, igra bez kapetana Nicklasa Lidströma, centra Pavela Dacjuka, braniča Jonathana Ericssona, a u nedjelju je ostao i bez vratara Jimmyja Howarda.

U dvoboju dviju prvoplasiranih momčadi Istoka New York Rangersi su u gostima svladali Boston s 4-3. Pobjednički je pogodak u 13. minuti zadnje trećine postigao Derek Stepan. Peto je to uzastopno slavlje Rangersa protiv aktualnih prvaka koji sada za Njujorčanima zaostaju 12 bodova.

Anders Nilsson je obranio 24 udarca i postao prvi vratar New York Islandersa koji je došao do 'shutouta' u svojoj prvoj NHL pobjedi. Mladi 21-godišnji Šveđanin je povučen 29. veljače iz razvojne momčadi Islandersa u AHL ligi, a u nedjelju se pokazao ključnim čovjekom u pobjedi svoje momčadi protiv New Jerseyja (1-0). Jedini je strijelac bio Kyle Okposo.

NHL liga, nedjelja:
New York Rangers - Boston 4-3
New York Islanders - New Jersey 1-0
Detroit Red - Chicago 1-2
Calgary - Dallas 2-3, kazneni udarci
Florida - Ottawa 4-2
Minnesota - Colorado 0-2
Washington - Philadelphia 0-1