PIKADO MASTERS SERIJA

Vladimir Lešić i Đurđica Delić ukupni pobjednici

02.03.2012 u 13:17

Bionic
Reading

Hotel Frankopan u Dugoj Resi bio je poprište posljednjeg turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2011/12, a okupilo se oko 180 pikadista iz cijele Hrvatske

Titule ukupnih pobjednika Masters serije očekivano su završile u rukama Đurđice Delić, odnosno Vladimira Lešića u elitnoj 1. kategoriji seniora. Splitski dvojac je na prva tri Mastersa sezone stekao značajnu prednost koju je u Dugoj Resi samo potvrdio.

Vladimir Lešić, koji već godinama spada među najbolje hrvatske pikadiste, ali nije bio državni prvak ili ukupni pobjednik Masters serije, tako je konačno dobio zasluženo priznanje. I izašao iz sjene velikog Borisa Krčmara, dvostrukog svjetskog prvaka koji je posljednjih godina potpuno dominirao i bio gotovo pretplaćen na prva mjesta. Da je naslov završio u pravim rukama, potvrdilo se i u Dugoj Resi, jer je Lešić u finalu elitne discipline 501 DO pobijedio Zdravka Antunovića iz Županje, prošlogodišnjeg ukupnog pobjednika Masters serije. Treći je bio Tomislav Kušter iz Varaždina, bivši reprezentativac koji se ove sezone vratio u nekadašnju formu.

Boris Krčmar je pronašao utjehu u disciplini cricket te je u konkurenciji čak 80 igrača u finalu pobijedio Vladu Deščaka iz Samobora. Treći je bio Anđelko Fofić, vjeroučitelj iz zagrebačkih Sesveta, koji je tako potvrdio da njegov senzacionalni trijumf na Mastersu u Donjoj Pušći nije bio slučajnost.

Za Đurđicu Delić je to također prvi naslov ukupne pobjednice Masters serije, ali za razliku od Lešića, ona se još prije dvije godine okitila naslovom državne prvakinje. Tijekom cijele sezone vodila se utrka udvoje između nje i Riječanke Vlaste Stankić, prošlogodišnje osvajačice Masters serije, koja joj je bila jedina ozbiljna konkurentica.

Upravo te dvije igračice sudarile su se u finalu discipline cricket, a bolja je bila Riječanka. No obje su potpuno podbacile u glavnoj disciplini, 501 MO, gdje je slavila još jedna Riječanka, sve bolja Dea Šimičić. Ona je ujedno najveća dobitnica turnira u Dugoj Resi jer se zahvaljujući tom trijumfu probila na šesto mjesto na završnoj Masters listi, posljednje koje osigurava izravan plasman na pojedinačno PH koje je na rasporedu 17. i 18. ožujka u Sesvetama.

U juniorskoj konkurenciji do 15 godina starosti očekivano je slavio aktualni svjetski prvak u tom uzrastu Josip Ljubas, član PK Posejdon iz Kaštel Kambelovca, koji je u finalu pobijedio Roberta Aničića iz Bistre. Bila je to njegova treća pobjeda na četiri ovosezonska Mastersa pa je Ljubas premoćno osvojio i naslov ukupnog pobjednika Masters serije. U uzrastu do 18 godina Matija Gazibara iz Zagreba je također upisao treću pobjedu, ali je naslov ukupnog pobjednika pripao Davidu Badurini iz Malog Lošinja koji je vrijedno skupljao bodove u ostalim disciplinama.

U konkurenciji igrača 2. kategorije u finalu discipline 501 MO sudarili su se vodeći u ukupnom poretku, Ante Krnić iz Konjevrata i Anto Perković iz Zagreba. Pobjedom je Krnić osigurao i naslov ukupnog pobjednika. Najuzbudljivija utrka vodila se kod igrača 3. kategorije, gdje u pravoj napetoj završnici u posljednjoj disciplini dana, parovima, Splićanin Miro Buha po bodovima pretekao do tada vodećeg Igora Dumenčić iz Malog Lošinja.

REZULTATI 4. MASTERSA

SENIORKE - 501 MO
1. Dea Šimičić
2. Jasna Šegvić
3. Nevenka Šalat Franičević

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Vladimir Lešić
2. Zdravko Antunović
3. Tomislav Kušter

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO
1. Ante Krnić
2. Anto Perković
3. Ivan Polović

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO
1. Goran Grković
2. Igor Dumenčić
3. Miro Buha

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Ljubas
2. Roberto Aničić
3. Marko Kovačević

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara
2. Mario Habljak
3. David Badurina

SENIORKE CRICKET
1. Vlasta Stankić
2. Đurđica Delić
3. Martina Maglica

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar
2. Vlado Deščak
3. Anđelko Fofić

SENIORI/KE PAROVI - 501 MO

1. Igor Šestan & Tonči Restović
2. Miro Buha & Stipe Malenica
3. Željko Erslan & Anđelko Fofić

KONAČNI POREDAK MASTERS SERIJE HPS-a 2011/12.

SENIORKE (53 igračice)

1. Đurđica Delić (Split)
2. Vlasta Stankić (Rijeka)
3. Nevenka Šalat Franičević (Zagreb)

SENIORI 1. KATEGORIJA (100)

1. Vladimir Lešić (Split)
2. Boris Krčmar (Zagreb)
3. Vlado Deščak (Samobor)

SENIORI 2. KATEGORIJA (101)
1. Ante Krnić (Konjevrate)
Ž2. Anto Perković (Zagreb)
3. Denis Zukić (Makarska)

SENIORI 3. KATEGORIJA (153)
1. Miro Buha (Split)
2. Igor Dumenčić (Mali Lošinj)
3. Goran Grković (Rijeka)

JUNIORI U-15 (9)
1. Josip Ljubas (Kaštel Kamb.)
2. Josip Šojat (Rijeka)
3. Ante Bilela (Split)

JUNIORI U-18 (9)
1. David Badurina (Mali Lošinj)
2. Matija Gazibara (Zagreb)
3. Davor Bubić (Solin)