WTA KUALA LUMPUR

Martić u polufinale preko 19. na svijetu

02.03.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Petra Martić kvalificirala se u polufinale WTA turnira u Kuala Lumpuru pobjedom nad 19. igračicom svijeta, kineskinjom Shuai Peng

Petra Martić, najbolja hrvatska tenisačica, plasirala se u polufinale na WTA turniru u Kuala Lumpuru. U četvrtfinalnom je ogledu, sa 4:6, 7:6(3), 6:4 pobijedila devetnaestu igračicu svijeta, Kineskinju Shuai Peng.

Meč je trajao dva sata i 27 minuta i bio je prvi međusobni ove dvije tenisačice. Martić se vratila od seta zaostatka i to zahvaljujući sjajno odigranom tie-breaku druge dionice. Peng je tada vodila 3:2, ali je Martić uzvratila sa pet poena zaredom.

U trećem setu nije bilo breaka do 3:2 kada je hrvatska tenisačica prvi put slomila Kineskinju na početnom udarcu i povela 4:2. No, Peng je izjednačila na 4:4 i otvorila deveti gem sa 0-30. Martić je ipak zadržala nalet Kineskinje u tom trenutku. Osvojila je gem za 5:4 i potom iskoristila prvu meč-loptu za prvi polufinale nakon lipnja prošle godine kada se ugurala među četiri posljednje na WTA turniru u Kopenhagenu.

Da je ovaj meč Martić i Peng bio posve izjednačene govori i dio iz statistike. Obje su imale iskorištenost break-lopti 3:4, a i ukupno su osvojile jednaki broj poena (98).

U polufinalu će Martić igrati protiv pobjednice meča Jelene Janković (druga nositeljica) i Ayumi Morite (šesta).