ATP DELRAY BEACH

Ivo Karlović sredio braću Bryan

02.03.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Ivo Karlović i Nijemac Frank Moser u četvrtfinalu pobijedili braću Bryan, prve nositelje turnira i godinama najbolji svjetski par; hrvatsko-njemačka kombinacija je slavila 4:6, 6:4, 10:4

U pojedinačnoj konkurenciji se hrvatski tenisač Ivo Karlović nije proslavio tijekom ATP turnira u Delray Beachu. Pao je na prvoj stepenici i to od australskog kvalifikanta Marinka Matosevica.

No, u konkurenciji parova Karlović igra itekako zapaženo, pa su zajedno Ivo i Nijemac Frank Moser u četvrtfinalu pobijedili braću Bryan, Mikea i Boba, prve nositelje turnira i godinama najbolji svjetski par. Hrvatsko-njemačka kombinacija je slavila 4:6, 6:4, 10:4.

Nakon posve izjednačena prva dva seta, u odlučujućem trećem su Karlović i Moser posve nadigrali ugledne Amerikance, te su dobili tu ključnu dionicu 10:4. Prije toga su braća Bryan dobili prvi set 6:4, u dijelu meča gdje su tek oni imali jednu break-priliku. U drugom su Karlović i Moser iskoristili jednu od dvije za izjednačenje. Ukupno su Karlović i Moser dobili dva poena više (63:61).

Za finale će Hrvat i Nijemac igrati protiv Slovaka Michala Mertinaka i Brazilca Andrea Saa, koji su sa 7:6(4), 6:4 bili bolji od četvrtih nositelja Malissea i Knowlesa.

Karlović / Moser - M. Bryan / B. Bryan (1) 4:6, 6:4, 10:4