SVE VEĆI PROBLEM

Hokejaš je najnoviji na listi dopingiranih sportaša

29.02.2012 u 13:12

Bionic
Reading

Hrvatski hokejaš Dejan Dejanović, član KHL Sisak, bio je pozitivan na doping na na utakmici Prvenstva Hrvatske između Siščana i KHL Zagreba, priopćio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA)

Na utakmici Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu između KHL Sisak i KHL Zagreb, koja je održana 23. siječnja, HZTA je proveo testiranje na doping. U uzorku Dejana Dejanovića, hokejaša KHL Sisak, otkrivena je zabranjena tvar carboxy – THC, kaže se u priopćenju HZTA-a. THC je sastojak koji se nalazi u kanabisu.

Analizu uzorka obavio je laboratorij iz Seibersdorfa koji je akreditirala WADA.

Služba antidopinga HZTA-e je 14. veljače o pozitivnom dopinškom nalazu obavijestila Hrvatski savez hokeja na ledu i Dejana Dejanovića koji se odrekao se analize B uzorka, dodaje Zavod u svom priopćenju navodeći kako je inicirao stegovni postupak.

Inaće, ovo je već treći slučaj dopinga u Hrvatskoj posljednjih mjeseci.  Prije hokejaša Dejanovića, u 'nedjelu' su uhvaćeni odbojkaš Međimurje Centrometala Aleksej Makarov te plivač Boris Lončarić. Prošle godine zbog istog razloga na nekoliko mjeseci kažnjena je i atletičarka, bacačica diska, Sandra Perković, zbog čega je propustila i nastup na SP-u.