RIJEKA UMJESTO ZADRA

Lončarić potukao konkurenciju u Čazmi

20.04.2009 u 09:44

Bionic
Reading

Na 2. ORC Čazmanskom reliju, koji se vozio u sklopu Oktanskog vikenda Čazma 2009, Nenad Lončarić i Boris Beraković uvjerljivo su bili najbrži

Na ovogodišnjem izdanju ORC Čazmanskog relija startalo je tek 16 posada i ne možemo reći da je konkurencija bila osobito jaka, no nekoliko je mladih posada oduševilo publiku okupljenu oko brzinskog ispita Miklouš. Vozilo se u kišnim uvjetima, po djelomično vrlo skliskoj, asfaltnoj i većinski makadamskoj podlozi.

Nenad Lončarić nas je vrlo atraktivnim vožnjama podsjetio zašto je višestruki prvak Hrvatske, pobijedio je na pet od šest brzinskih ispita i na kraju slavio ispred posade Crnojević–Maretić sa 55 sekundi prednosti. Nakon nešto više od 83 km kao treća u ukupnom poretku utrku je završila posada Vojvodić–Vojvodić u Peugeotu 106 Rally, dok su četvrtoplasirana bila braća Bahorić u Škodi Fabiji 1,4 16v. Upravo su te dvije posade, naravno, uz prvoplasirana dva moćna Mitsubishija, oduševile publiku. Iako nije riječ o izrazito brzim automobilima, braća Vojvodić i Bahorić svojom su vještinom i znanjem zadržali pokislu publiku do kraja utrke uz cestu.

Startao je vrlo mali broj natjecatelja, a zahtjevni brzinski ispiti i skliska podloga dodatno su prorijedili konkurenciju. Utrku je završilo tek deset posada. Čazma je i ove sezone bila vrlo gostoljubiv domaćin.

I još jedna informacija. Zbog trenutačnih nedovoljnih tehničkih uvjeta za održavanje utrke organizacijski odbor 402 Street Race primoran je odgoditi utrku na aerodromu Šepurine u Zadru, koja se trebala odviti 2. i 3. svibnja. Umjesto u Zadru, početak sezone održat će se 2. i 3. svibnja na aerodromu Grobnik, Rijeka.