LIGA PRVAKA - OSMINA FINALA

RK Zagreb izvukao Červarov Metalurg

28.02.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv makedonskog Metalurga koji vodi bivši hrvatski izbornik Lino Červar

Hrvatski prvak je bio u skupini s ostalim momčadima koje su bile drugoplasirane u svojim skupinama te je za suparnika mogao dobiti samo klubove koji su bili treći po grupama.

Kao mogući protivnici bili su poljski Kielce, španjolski Ademar Leon te makedonski Metalurg, a švedski Savehof nije mogao igrati sa Zagrebom, jer su se bili zajedno u skupini.

Na kraju je Zagreb izvukao Metalurg koji vodi Lino Červar, a ova dva kluba su se ove sezone već susrela u Skoplju u ligi SEHA kada su igrali 19:19 (studeni 2011.).

Spomenimo kako je na vratima Metalurga srpski reprezentativac Darko Stanić koji je bio najzaslužniji za pobjedu svoje reprezentacije protiv Hrvatske u polufinalu EP-a pa sada Kopljar, Horvat, Balić, Gojun i ostalo društvo imaju priliku za osvetu.

Prve utakmice osmine finala se igraju od 14. do 18. ožujka (RK Zagreb gostuje), a uzvratni dvoboji su na rasporedu od 21. do 25. ožujka.

Zanimljivo, Zagreb i Metalurg bi se trebali susresti 14. ožujka, u utakmici zadnjeg 20. kola SEHA-e. No budući da u to vrijeme pada i termin osmine finala Lige prvaka, njihov dvoboj u regionalnoj ligi će biti pomaknut.

'Uživamo u Ligi prvaka. Dobri smo doma, uvijek je puna dvorana i tako će biti i protiv Zagreba. Znamo se jako dobro i nadam se da ćemo pružiti svoja najbolja izdanja', rekao je odmah nakon ždrijeba glavni tajnik Metalurga Zoran Cvetanovski

'Svakoga koga smo mogli izvući je dobra momčad. Bit će to teški mečevi i nismo favoriti, šanse su 50-50. Igrali smo već u regionalnoj ligi i te utakmice će biti praznik rukometa', dodao je tehnički tajnik Zagreba Ante Ančić.

Parovi osmine finala:
Füchse Berlin - HSV
Montepellier - Barcelona
Wisla - Kiel
Schaffhausen - Atletico Madrid
Ademar Leon - Veszprem
Kielce - Cimos Koper
Metalurg - Zagreb
Sävehof - Kopenhagen