DAN SPORTSKE REKREACIJE

Vukovarci najmlađi, Međimurci i Siščani najmasovniji

27.02.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Medalje za razvoj sportske rekreacije Mirko Relac dobili su Zdenko Brkić, Jelka Gavrić, Zoran Klapan, Davorin Klobučar, Suzana Liklin, Franka Milovan, Višnja Sušanj, udruge Stažnjevec i Mladost Vukosavljevica te društvo Gornji Bogićevci, a nagrada za životno djelo pripala je Stjepanu Đeriju

Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve upravo na Dan sportske rekreacije dodijelio je priznanja zaslužnima. Prof. dr. Vladimir Findak, predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve zahvalio je na potpori Hrvatskom olimpijskom odboru. Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, laureatima se obratio kao (bivšim) sportašicama i sportašima. S pravom, jer su mnogi upravo iz natjecateljskog i/ili vrhunskog sporta otišli u rekreativni.

Godišnje medalje za razvoj sportske rekreacije nose ime Mirka Relca, koji je u našoj zemlji utro put tjelovježbi zdravlja, druženja i razonode radi.

Relčeve godišnje medalje dobili su Zvonko Brkić (Osijek), Jelka Gavrić (Vukovar), Zoran Klapan (Paljuv), Davorin Klobučar (Brod na Kupi), Suzana Liklin (Mursko Središće), Franka Milovan (Pula) i Višnja Sušanj (Ogulin) te Društvo za sportsku rekreaciju Sport za sve Gornji Bogićevci, udruga za sport i rekreaciju Stažnjevec i Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mladost Vukosavljevica.

Nagradu za životno djelo dobio je Stjepan Đeri iz Malog Lošinja.

U povodu XIX. Svjetskog dana sporta nagrađeni su općina Medulin, grad Mali Lošinj i grad Sisak

U povodu XX. Svjetskog dana pješačenja nagrađeni su Gradski savez sportske rekreacije Sport za sve Osijek, Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica i Društvo sportske rekreacije Sport za Sve Samobor.

Dodijeljene su i nagrade za rezultate na lokalnoj razini.

Za raznovrsnost programa nagrađeni su Društvo za sportsku rekreaciju Lančić-Knapić iz Varaždinske županije i Udruga sportske rekreacije Podravac Sopje iz Virovitičko-podravske županije.  Udruga za sport i rekreaciju Top Sport Vukovar primila je nagradu za organizacije koje se javljaju prvi put.

Zbog raznovrsnosti programa i broja sudionika nagrađeni su Savez sportske rekreacije Sport za sve Sisačko-moslavačke županije i Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve.  Za doprinos tjelovježbi osoba treće dobi nagrađeni su Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec i Udruga umirovljenika grada Cresa.

U državni savez Sport za sve učlanjuju se nove udruge i društva, što nedvojbeno ohrabruje. Svatko, dakako, odlučuje o tome kako će se zvati udruga ili društvo, no jednog bi se pravila svi trebali pridržavati. Stručnjaci, naime, upozoravaju da valja pisati i govoriti aerobika. Baš onako kako je ispravno pisati i govoriti matematika ili fizika. Kad već za aerobiku nismo našli drugi izraz.
Dirnuti nastupom mladih iz Glazbene škole Pavla Markovca, rekreativci su nagradili i njih i njihovu školu.