Ostali sportovi ZNA KANDIDATE ZA OI

Rudić: U Londonu idemo po zlato

  • Autor: Hina
  • 27.2.2012 17:14:38
  • 27.2.2012 17:09:29

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić objavio je u ponedjeljak popis igrača za utakmicu posljednjeg kola u supini Svjetske lige, koju će naši reprezentativci odigrati u utorak, 6. ožujka, u Rijeci protiv Makedonije, ali i popis od 19 igrača koji konkuriraju za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu

Za utakmicu protiv Makedenije, koja će se igrati u 17 sati na bazenu na Kantridi, Rudić je pozvao vratare Vićana i Bijača, zatim Burića, Buljubašića, Hinića, Paškvalina, Krapića, Sukna, Barača, Muslima, Šetku, Jokovića, Vukičevića i Kristijana Milakovića.

Rudić je naglasio da utakmicom protiv Makedonije praktički započinju pripreme za nastup na OI u Londonu, a pri izboru igrača rukovodio se činjenicom da se utakmica igra u Rijeci pa je i logično da nastupe svi riječki reprezentativci. Uz njih su tu još i povratnici u reprezentaciju Hinić i Vićan kao i dvojica mlađih igrača Vukičević i Milaković, koji su već bili u reprezentativnom programu.

Hrvatski vaterpolisti u svojim vitrinama imaju zlatna odličje sa svjetskog i europskog prvenstva, ali ne i sa olimpijskih igara, sa kojih im je najveći domet srebrno odličje osvojeno u Atlanti 1996. godine.

"Ova generacija je sve osvojila, ali nema olimpijsko zlato i zato u London idemo po najvrijedniju medalju. To je naš konačni cilj bez obzira na izrazito jaku konkurenciju", optimistički je najavio Rudić.

Po njegovim riječima popis od 19 igrača neće se više širiti pa za nastup na OI u Londonu konkuriraju: Josip Pavić (Mladost), Frano Vićan (Jug CO), Marko Bijač (Mornar BS), Nikša Dobud (Jug CO), Igor Hinić (Mladost), Fran Paškvalin (Primorje EB), Ivan Krapić (Primorje EB), Petar Muslim (Primorje EB), Damir Burić (Pro Recco), Andro Bušlje (Jug CO), Ivan Buljubašić (Primorje EB), Sandro Sukno (Pro Recco), Samir Barač (Primorje EB), Maro Joković (Jug CO), Pavo Marković (Jug CO), Anđelo Šetka (Primorje EB), Paulo Obradović (Jug CO), Frano Karač (Jug CO) i Miho Bošković (Vasas). Od njih će Rudić odabrati 13 putnika za London.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku