EBEL LIGA

Medvjedi pomeli Znojmo i ušli u polufinale

26.02.2012 u 20:13

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka izborili su polufinale EBEL-a! 'Medvjedi' su i u četvrtoj utakmici četvrtfinala pobijedili Znojmo, ovaj put na njihovom ledu sa 5:4 (2:0, 1:0, 2:4)

Medveščak je u polufinalu EBEL lige! Ljubimci zagrebačke publike 'metlom' su u četvrtfinalu isprašili češki Znojmo. U četvrtoj utakmici odigranoj u Češkoj 'medvjedi' su slavili 5:4 i tako ušli u samu završnicu lige.

Medvjedi su briljantno odigrali prve dvije trećine. Prvo je Siddall u četvrtoj minuti donio prednost Medveščaku, da bi Kinasewich u 14. minuti povećao, a u drugoj četvrtini Naglich je povisio na visokih 3:0.

Posljednja trećina bila je dosta dramatična. Znojmo je golovima Sede i Havlika uspio zakomplicirati situaciju, no 'medvjedi' nisu dozvolili da  češka momčad iskoristi taj zamah već su Day, pa par sekundi kasnije i Pokulok potpuno uništili nade Znojma. Česi su još do kraja utakmice uspjeli samo ublažiti poraza golovima Boruta i Stacha. Valja istaknuti odličnog golmana Michaela Ouzasa koji je na najbolji mogući način zamijenio Roberta Kristana koji nije doputovao u Znojmo jer mu se rodila kći.

Minutu prije kraja utakmice Slava Truhno i Mike Danton su se žestoko potukli. Truhno i Danton su isključeni, a Danton je pri izlasku s leda provocirao klupu 'medvjeda' pa je skoro došlo do masovne tučnjave.

Austrija 1. liga
Doigravanje
Znojmo Medveščak 3:5
završni rezultat 0:4
Vienna Capitals Linz 1:3
trenutni rezultat 1:3 sljedeća ut. 28.2.
Olimpija Ljubljana Alba Volan 6:4
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 28.2.
Klagenfurt Red Bull Salzburg 4:2
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 28.2.