SK U MARIBORU

Vježbom na tlu Filip Ude do trećeg mjesta

18.04.2009 u 17:20

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je treće mjesto u vježbi na tlu na Svjetskom kupu u Mariboru, dok je u istoj diciplini Tomislav Marković bio četvrti

Srebrni olimpijac Filip Ude, povratnik nakon operacije ramena u rujnu, bio je treći s ocjenom 14.80, dok je slavio svjetski prvak Diego Hypolito s 15.30 bodova. Treći je bio brončani s EP-a Izraelca Shatilova (14.95), a Marković četvrti s 14.725 bodova.

'Ocjena od 14.80 bodova trenutno je moj maksimum na tlu, a sada bih mogao potpisati da stalno budem uz bok Shatilovu i Hypolitu na svakom natjecanju, jer su oni svjetski vrh na tlu. No meni je ipak najvažnije da se pripremim za kvalifikacije za OI u Londonu, a za to treba vratiti kompletan višeboj na razinu uz Stuttgarta. Zbog toga sam se žrtvovao i operirao rame i prolazio pakao poslednjih mjeseci. Moj cilj su OI u Londonu , a ovakva natjecanja služe za dizanje samopuzdanja. Također bih želio pohvaliti i Tomislava Markovića koji svakim danom napreduje i sada smo dvojica koji mogu pomrsiti račune svakomu', kazao je Ude.

Tijana Tkalčec je u finalu preskoka osvojila je 6.mjesto sa 13.625 bodova u iznimno jakoj konkureciji.