EBEL LIGA

Linz se (ipak) izvukao, Olimpija i KAC izjednačili

21.02.2012 u 21:59

Bionic
Reading

Medveščak u četvrtfinalu play offa jedini ima 2:0 u pobjedama, a su Olimpija, Linz i KAC pobjedama nad Albom, Viennom i Red Bullom u utorak navečer stigli do izjednačenja - 1:1

Medveščak je u utorak navečer najlakše stigao do pobjede i vodstva od 2:0 u četvrtfinalu doigravanja, a u preostale tri utakmice igrani su produžeci. Svi suparnici u tim duelima imaju po jednu pobjedu.

Ljubljanska Olimpija izjednačila je seriju na 1:1 pobjedom 2:1 na svom ledu protiv mađarske Albe. Gosti su bolje krenuli, preko Dereka Ryana poveli 1:0, no Justin Taylor ubrzo je izjednačio na 1:1 i to je bio rezultat koji je svijetlio na semaforu u 60. minuti. Slovenska momčad do pobjede je stigla s igračem više u 62. minuti kad je s igračem više pak u mrežu Adama Munroa pospremio John Hughes.

Linz je do pobjede u Beču stigao s puno sreće i također u produžetku. Vienna se zaista iskazuje kao tvrd orah najboljoj momčadi lige gledajući rezultate prije doigravanja, no unatoč tome ima tek jednu pobjedu u dvije odigrane utakmice. Na svom ledu imali su vodstvo od 1:0 i 2:1, no uporni 'wingsi' u oba su slučaja izjednačavali te minutu i pol prije kraja produćetka stigli do pobjede preko Martina Grabhera Meiera. Linz i Vienna su u toj seriji, dakle, izjednačeni - 1:1.

U posljednjem četvrtfinalu igraju Klagenfurt i Red Bull, a ta utakmica odlučena je tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. U regularnom dijelu bilo je 4:4, pogodak nismo vidjeli u produžetku. Ove sezone neuvjerljivi viceprvak imao je vodstvo 2:0, 3:2 i 4:3, no nije izdržao. Srećom do svoje navijače KAC je pobjedu osigurao golom Raphaela Herburgera 89 sekundi prije kraja produžetka. Serija je izjednačena na 1:1.