2:0 U SERIJI

'Medvjedi' podrezali krila češkim 'orlovima'

21.02.2012 u 21:43

Bionic
Reading

Nakon nedjeljne pobjede u Domu sportova, zagrebački 'medvjedi' stigli su i do pobjede nad Znojmom (5:2) i u gostima te u seriji koja se igra na četiri pobjede sada vode 2:0

Zagrebački Medveščak gostovao je u utorak u Znojmu i tamošnjim Orlovima nanio drugi uzastopni poraz u četvrtfinalu doigravanja Ebel lige (5:2). U seriji koja se igra na četiri pobjede 'medvjedi' imaju 2:0, a već u četvrtak imat će prigodu u svojoj Ledenoj dvorani stići tek na korak od ukupne pobjede i plasmana u polufinale.

Baš kao što je to bio slučaj i u nedjeljnoj utakmici u Zagrebu, Česi su krenuli jako žestoko i osim što su pritiskali prema Robertu Kristanu kao da su tražili tučnjavu na ledu. No kako je vrijeme prolazilo, tako su se 'orlovi' ispuhali, a 'medvjedi' preuzeli inicijativu. Tako je u 15. minuti Vjačeslav Truhno pogodio za 1:0, a 56 sekundi kasnije na 2:0 povisio je Frank Banham.

Drugih 20 minuta 'medvjedi' su gotovo cijelo vrijeme igrali s igračem manje, no domaćini se nikako nisu snalazili u takvoj igri. Kad je u 24. minuti Joel Prpic pogodio za 3:0, a pogotovo nakon pogotka Tomislava Zanoškog s igračem manje u 38. minuti, bilo je jasno da će uz mudru igru u posljednjoj trećini Medveščak stići do željene pobjede. Dojam nije pokvario niti pogodak Martina Planeka s dva igrača više minutu i 41 sekundu prije kraja druge trećine.

I posljednji dio igre 'medvjedi' su otvorili pogotkom. Fenomenalnu akciju Vjačeslava Truhna i Alana Letanga izvrsno je okončao golom Greg Day i tih 5:1 bilo je definitivno nedostižno za češku momčad. Istina, Martin Podesva je smanjio na 2:5 samo pola minuta kasnije, no to je bilo sve od 'orlova'.

Medveščak je, tako, stigao do vrijedne gostujuće pobjede i četvrtog trijumfa nad Znojmom ove sezone. Jedini poraz upisali su sredinom natjecanja kad je na golu, slijedom ozljeda Roberta Kristana i Michaela Ouzasa, bio mladi i neiskusni Andrej Vasiljević.