OTKAZ U SOČIJU

Lindsey Vonn osvojila veleslalomski Kristalni globus

19.02.2012 u 12:59

Bionic
Reading

Lindsey Vonn osvojila mali kristalni globus u toj disciplini, treću sezonu zaredom, sa samo odvožene dvije utrke kao što je bilo i 2010

Američka skijašica Lindsey Vonn osvojila je mali kristalni globus u veleslalomu nakon što je utrka u toj disciplini koja se trebala voziti u ruskom Sočiju u nedjelju otkazana zbog snijega, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Zbog toplog vremena i snijega koji je pao tijekom noći staza nije bila takva da bi se na njoj mogla održati utrka. Osim toga, taj veleslalom neće biti pomaknut za neki kasniji datum, zbog ionako prenatrpanog kalendara za ostatak sezone.

Tako je Lindsey Vonn, koja je bila vodeća u poretku skijašica u veleslalomu, osvojila mali kristalni globus u toj disciplini, treću sezonu zaredom, sa samo odvožene dvije utrke kao što je bilo i 2010. Ovo je trebao biti posljednji veleslalom jer ga više nema na kalendaru za iduću sezonu.

Amerikanka, koja dominira i u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup, već je osvojila mali kristlani globus u spustu dan ranije, što joj je peti put u toj disciplini.